Rozdrobniona wieprzowina z pieczonymi pomidorami i Chipotle Chiles

Rozdrobniona wieprzowina z pieczonymi pomidorami i Chipotle Chiles
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj rozdrobnionej wieprzowiny z pieczonymi pomidorami i Chipotle Chiles. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 316 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.57 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz awokado, tymianek, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć creme fraiche można śledzić to danie główne z Ciasto Brzoskwiniowo-Kremowe Fraiche jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Chipotle Rozdrobnione Enchiladas Wieprzowe, Slow-Prażone Chipotle wieprzowe-Chipotle dodaje taki specjalny akcent do ciągniętej wieprzowiny, każdy będzie chciał poznać swój sekret, oraz Uliczne Tacos z Chipotle rozdrobnioną wieprzowiną.

Instrukcje

1
Aby zrobić tostaditas: za pomocą 2-calowego okrągłego foremki do ciastek, Wytnij 4 rundy z każdej tortilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Foremka Do CiastekForemka Do Ciastek
2
Wlać 1/2 cala oleju do dużej, ciężkiej patelni i podgrzać na dużym ogniu, aż olej się mieni. Wyłożyć blachę do pieczenia podwójną grubością ręczników papierowych. Pracując partiami, dodać tortille do oleju i smażyć na złoty kolor, około 1 minuty. Za pomocą odpieniacza z siatki drucianej przenieś tostaditas Na Ręczniki papierowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
SkimmerSkimmer
3
Aby dusić wieprzowinę: Przynieś 8 szklanek wody do wrzenia w dużym zapiekance lub piecu holenderskim na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
4
Dodać wieprzowinę, cebulę, czosnek i sól i powrócić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego. Gotować na wolnym ogniu, uncovered, aż wieprzowina jest przetargu widłowego, o 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
5
Odcedzić w durszlaku, odrzucając cebulę i czosnek, i ostudzić lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
6
Wieprzowinę przełożyć na deskę do krojenia i rozdrobnić 2 widelcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
7
Aby sos: gotować chorizo w średniej patelni nonstick na małym ogniu, często mieszając i kruszenie go drewnianą łyżką, aż zmieni kolor na ciemnoczerwony i część oleju jest uwalniany, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
SOSSOS
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
8
Odcedzić na drobno oczkach sito, aby usunąć nadmiar oleju i przenieść do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Dodać olej rzepakowy do patelni i podgrzać na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodać cebulę i gotować, często mieszając, aż zmiękną, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
11
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 1 minutę. Wymieszać pomidory, tymianek, goździki i cynamon i doprowadzić do duszenia. Przykryć i zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Dusić, aż pomidory wydzielają swoje soki, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
PomidorPomidor
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
12
Dodać chorizo, rozdrobniona wieprzowina, i chipotles i dobrze wymieszać. Przykryć i dusić do mieszania smaków, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina CiągniętaWieprzowina Ciągnięta
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
13
Zdjąć z ognia i dodać sól. (Wieprzowinę w sosie można schłodzić, przykryć i schłodzić do 1 dnia wcześniej. Podgrzać powoli przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
14
Aby służyć, umieść 1 czubatą łyżkę duszonej wieprzowiny na każdej tostadita.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
15
Dekoruj mżawką kremy i posypką pokrojonego w kostkę awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
16
Podawać na gorąco.
17
Nuty Wina
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
18
Sangiovese doskonale nadaje się do tego dania. Równie dobrze sprawdzi się Chianti classico takich producentów jak Nozzole, Querciabella czy Monsanto.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChiantiChianti
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn