Rozdrobniona Sałatka z jarmużu ze skór indyka
Rozdrobniona Sałatka z jarmużu ze skwarkami z indyka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 88 centów za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 253 kalorie, 24g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, sok z cytryny, jarmuż, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Ten przepis jest lubiany przez 44 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sałatka Z Posiekanej Brukselki, Jarmużu I Boczku Z Indyka, Kapusta smażona ze skwarkami i bułką tartą czosnkową, oraz Rozdrobniona Sałatka Z Jarmużu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń zamrożoną skórę z plastikowej torebki i pokrój ją na mniej więcej 3/4-calowe kawałki (około 1 1/4 szklanki).
Połącz skórę, 1 szklanka wody i 1/4 łyżeczki soli w 2-do 3-quart heavy rondel i energicznie gotować mieszaninę, mieszając od czasu do czasu (skóra ma tendencję do przyklejania się do dna), aż woda odparuje i skwarki zaczynają smażyć we własnym tłuszczu (usłyszysz skwierczące), o 15 protokół.
Zmniejszyć ogień i nadal smażyć skwarki powoli, często mieszając, aż do głębokiego złota i chrupiące, około 10 do 20 minut dłużej.
Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść je do ręczników papierowych, aby osuszyć. Smak i doprawić solą, jeśli to konieczne. Zachowaj lub wyrzuć tłuszcz pozostały na patelni, jak chcesz(patrz notatki kucharzy).
Podczas gotowania skwarków odciąć środkowe żebro z jarmużu i wyrzucić, a następnie cienko pokroić liście w poprzek.
Wymieszać sok z cytryny, musztardę i 1/4 łyżeczki soli w dużej misce.
Dodać olej w strumieniu, ubijając i ubijając dressing, aż będzie emulgowany.
Dodać jarmuż i wrzucić do herbu z opatrunkiem.
Posypać skwarkami sałatkę i zmielić pieprz do smaku nad nim. Wrzucić ponownie tuż przed podaniem.
* Podczas zamrażania skóry staraj się rozłożyć kawałki tak cienko, jak to możliwe w zamykanej plastikowej torbie, aby ułatwić ich cięcie po wyjęciu z zamrażarki. Jeśli nie możesz przeciąć skóry od razu, prosto z zamrażarki, poczekaj kilka minut; szybko się rozmraża.* Skwarki można gotować 2 dni wcześniej. Chłodne, odkryte, potem chłodne, przykryte. Podgrzej na małej patelni w piekarniku 163° lub na małej ciężkiej patelni na górze pieca.* Tłuszcz z indyka, podobnie jak wszystkie tłuszcze drobiowe, zawiera kwas palmitolowy—jednonienasycony kwas tłuszczowy—który uważa się za wzmacniający układ odpornościowy. Wytopiony tłuszcz pozostały z produkcji skwarków można wykorzystać do smażenia warzyw, aby nadać im wyjątkowo pikantny smak.* Jarmuż można myć i suszyć dzień wcześniej i przechowywać schłodzony w zamykanej plastikowej torbie. Przycięte liście można cienko pokroić na 4 godziny wcześniej i schłodzić w tym samym worku.