Rouget i krewetki z sosem cytrynowym
Rouget i krewetki z sosem cytrynowym to bezglutenowe i pierwotne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 349 kalorii. Na 3,31 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać rosół z kurczaka, krewetki, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Le Rouget, Makaron krewetkowy z sosem cytrynowo-czosnkowym, oraz Naklejki z krewetkami w garnkach z sosem imbirowo-cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Krewetki obrać i, w razie potrzeby, devein. Pęsetą usunąć wszelkie kości z filetów rybnych.
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Drobno posiekać szalotkę.
Masło pokroić na łyżki stołowe. W małym rondlu gotuj wino, bulion, sok z cytryny i szalotki, aż płyn zmniejszy się o około połowę.
Ubij w 2 łyżki oleju i gotuj na wolnym ogniu, aż zemulguje, o 2 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i ubić na maśle 1 kawałek na raz, dodając każdy nowy kawałek przed dodaniem poprzedniego. Utrzymuj SOS ciepły, przykryty. (Nie powinno być wystarczająco gorąco, aby się rozdzielić.)
Połówki cukinii wzdłuż i pokroić w poprzek na kawałki o grubości 1/2 cala. W małym rondlu z wrzącej osolonej wody ugotować cukinię do miękkości, około 1 minuty i odcedzić na sitku. W misce wrzucić cukinię z 1 łyżką sosu i zachować ciepło, pokryte.
Filety rybne osuszyć i doprawić solą i pieprzem. W dużej patelni nonstick ciepła 2 łyżki oleju na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie i w partiach sear ryb, strony skóry w dół, aż złoty kolor, o 2 protokół. Odwróć ryby i gotować, aż tylko gotowane przez, O 2 minut więcej dla rouget i o 4 minut więcej dla snapper. (
W razie potrzeby dodaj więcej oleju między partiami.)
Rybę jako gotowaną przełożyć na płytką patelnię do pieczenia i ogrzać, przykryć, w środku piekarnika.
Wytrzyj patelnię czystą i podgrzać 2 łyżki oleju na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie. Sauté krewetki, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor i po prostu gotowane przez, o 4 protokół.
Kopiec zacieru w środku każdego z 6 talerzy i góry z ryb. Ułóż krewetki i cukinię równomiernie wokół zacieru i sosu mżawka na wszystkich.