Rotini z białą fasolą i Escarole
Rotini z białą fasolą i Escarole może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 403 kalorie. Mieszanka ząbków czosnku, rotini, escarole i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Rotini z Escarole, białą fasolą i Prosciutto, Kiełbasa z Escarole i białą fasolą, oraz Escarole z boczkiem i białą fasolą.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz; odcedzić.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać olej do patelni i zawirować do płaszcza.
Dodać czosnek i czerwoną paprykę; gotować przez 45 sekund lub aż czosnek zacznie brązowieć, stale mieszając.
Dodaj escarole; gotować 1 minutę lub do escarole zaczyna więdnąć.
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować przez 5 minut lub aż escarole będzie miękka i ciecz prawie odparuje. Wymieszać z makaronem, fasolą i solą. Top z serem.
Wine Match: z ziemistą fasolą, gorzką zielenią i ostrym parmezanem, to danie potrzebuje dawki owoców, aby ożywić. Spróbuj Pinot grigio z żywymi melonami i cytrusami, takimi jak Lungarotti Torre di Giano 2010 (15 USD). -- Jeffery Lindenmuth