Rosół ze szparagami i Shiitakes, podawany z pieczonymi kulkami Macy z kopru włoskiego

Rosół ze szparagami i Shiitakes, podawany z pieczonymi kulkami Macy z kopru włoskiego to bezmleczne zupa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 121 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka szparagów, czosnku, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Rosół z kulkami Macy, Wiosenny rosół z kulkami Macy, oraz Kurczak pieczony na patelni ze szparagami i Shiitakes dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj kulki Macy: Rozgrzej piekarnik do 204°.
Odciąć łodygi kopru włoskiego i zarezerwować do innego zastosowania (doskonałe do bulionów rybnych i gulaszy). Jeśli są jakieś atrakcyjne pierzaste liście, odstawić około 2 łyżki z nich do dekoracji zupy. Ćwierć cebulki i przyciąć łodygi, dolny twardy rdzeń i wszelkie twarde części. Wybierz płytką patelnię do pieczenia na tyle dużą, aby zmieścić koper włoski w jednej warstwie i włóż 1 łyżkę oleju.
Dodać koper i wrzucić, aż dobrze pokryte. Koper upiec na bladozłoty, około 20 minut, następnie odwrócić Koper i piec przez 10 minut dłużej. Wymieszać bulion, czosnek, sól i pieprz do smaku i 1/2 łyżeczki tymianku. Przykryć patelnię folią i gotować przez 35 do 45 minut dłużej, lub aż Koper będzie bardzo miękki.
Wyjmij folię, wymieszaj i piecz przez kilka minut, aby odparować większość płynu.
Koper włoski i czosnek przełożyć do robota kuchennego i grubo posiekać.
Dodaj pozostałe 1/4 łyżeczki tymianku, sól (będzie potrzebował około 1 łyżeczki), pieprz do smaku, a nasiona kopru włoskiego, jeśli używasz. Przy włączonej maszynie dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju przez rurkę zasilającą.
Zeskrobać mieszaninę do dużej miski. Potrzebujesz 1 szklanki puree, więc nosh na wszelkie dodatkowe.
Dodać macę i dobrze wymieszać. Jeśli możesz uformować bryłę w bardzo miękką kulkę wielkości orzecha włoskiego (ciasto stanie się twardsze, gdy go schłodzisz), nie dodawaj więcej Macy. Jeśli to konieczne, dodaj tylko tyle Macy posiłek, aby umożliwić Ci to zrobić. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 lub do 4 godzin, więc posiłek Maca może pić w płynie i przyprawy.
Gdy gotujesz, przynieś 4 ćwiartki wody i 1 łyżkę soli do szybkiego wrzenia w dużym, szerokim, pokrywanym garnku. Zanurzając ręce w zimnej wodzie, w razie potrzeby rzuć ciasto na kulki wielkości orzecha włoskiego. Gdy wszystkie kulki są zwinięte, a woda gotuje się wściekle, włącz ciepło do łagodnego wrzenia. Ostrożnie wsuń kulki po kolei i szczelnie przykryj garnek.
Podgrzać na wolnym ogniu i gotować na małym ogniu przez 30 minut, bez zdejmowania pokrywy. (Będą gotować na bezpośrednim ogniu, a także za pomocą pary, co sprawia, że dmuchają i puchną, a podnoszenie pokrywy pozwoli części tej pary uciec.) Wyjąć kluski i pokroić na pół. Powinien być lekki, puszysty i całkowicie ugotowany. Jeśli tak nie jest, kontynuuj gotowanie jeszcze kilka minut.
Delikatnie wyjmij kulki skimmerem lub dużą łyżką szczelinową—są zbyt kruche, aby wlać je do durszlaka.
Kiedy kulki Macy są prawie gotowe, zacznij zupę:Przynieś bulion na wolnym ogniu w dużym garnku.
Dodać kulki Macy, grzyby, szparagi i gotować na wolnym ogniu przez około 5 minut, aż warzywa będą miękkie.
Używając szczelinowej łyżki, przenieś kulki Macy do płytkich misek do zupy i kadzi gorącą zupę i warzywa nad nimi.
Udekoruj zarezerwowanymi posiekanymi liśćmi kopru włoskiego.
Możesz gotować kulki Macy z 2 do 3 godzin wcześniej.
Odcedzić je i przykryć bulionem, aby były wilgotne, zanim odłożysz je na bok, aż będziesz gotowy do podgrzania.Eksperyment z kulkami Macy z puree z innych warzyw, takich jak buraki, marchew, por, grzyby lub szalotka. Prażone warzywa pochłaniają mniej wilgoci niż gotowane lub gotowane na parze (dlatego wymagają mniej mączki Macy, dzięki czemu są lżejsze). Są również bardziej aromatyczne.
Przedruk za zgodą Jewish Holiday Cooking, skarbnicy klasyki i improwizacji Jayne Cohen. © 2008 Wiley