Rosół Z Trawy Cytrynowej
Rosół z trawy cytrynowej to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie zupa. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.76 za porcję. Jedna porcja zawiera 148 kalorii, 6G białka, oraz 1g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz Kości, kapusta, kolendra, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rosół Z Trawy Cytrynowej, Kurczak z trawy cytrynowej z Herbatem Orzo, oraz Herbata mrożona z trawy cytrynowej i imbiru dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni 8-do 10-litrowej doprowadzić bulion do wrzenia na dużym ogniu. W międzyczasie zdjąć i wyrzucić grube zewnętrzne warstwy z trawy cytrynowej i przyciąć i wyrzucić końce łodygi; opłukać trawę cytrynową.
Pokrój każdą łodygę na około 3 cale długości. Płaską stroną noża lekko zmiażdżyć trawę cytrynową i imbir. Chili opłukać i pokroić jeden lub dwa na pół wzdłuż (użyj dwóch, jeśli chcesz to pikantne); macierzystych pozostałych chili (nasiona, w razie potrzeby, na mniej ciepła), drobno posiekać, i rezerwy.
Dodaj trawę cytrynową, imbir i połówki Chilli do wrzącego bulionu. Zmniejszyć ogień i dusić, pod przykryciem, przez 20 do 30 minut.
Tymczasem kapustę opłukać i pokroić na strzępy o szerokości około 1/4 cala i długości od 2 do 3 cali. Grzyby opłukać, odciąć i odrzucić końcówki łodygi i odbarwione części, i pokroić wzdłuż 1/4 cala grubości. Marchew obrać i pokroić w plasterki o grubości 1/4 cala. Kurczaka opłukać i pokroić w plastry o grubości 1/4 cala o długości 1 1/2 do 2 cali.
Łyżką szczelinową Usuń i wyrzuć trawę cytrynową, imbir i chili z bulionu.
Dodać kapustę, grzyby, marchew i czosnek do bulionu; przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż marchew będzie miękka po przekłuciu, 8 do 10 minut.
Dodaj kurczaka i pomidory (w tym sok). Przykryć i gotować na dużym ogniu, aż kurczak nie będzie już różowy w środku (wyciąć do testu), 2 do 4 minut.
Dodaj sok z cytryny i sos rybny do smaku.
Podawać zupę z patelni, lub wlać do turen.
Umieść ryż, cytrynowe kliny, kolendrę i posiekane chili w osobnych miseczkach i zaoferuj z zupą, aby dodać do smaku.