Rosół Z Trawy Cytrynowej

Rosół Z Trawy Cytrynowej
Rosół z trawy cytrynowej to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie zupa. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.76 za porcję. Jedna porcja zawiera 148 kalorii, 6G białka, oraz 1g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz Kości, kapusta, kolendra, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rosół Z Trawy Cytrynowej, Kurczak z trawy cytrynowej z Herbatem Orzo, oraz Herbata mrożona z trawy cytrynowej i imbiru dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na patelni 8-do 10-litrowej doprowadzić bulion do wrzenia na dużym ogniu. W międzyczasie zdjąć i wyrzucić grube zewnętrzne warstwy z trawy cytrynowej i przyciąć i wyrzucić końce łodygi; opłukać trawę cytrynową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Pokrój każdą łodygę na około 3 cale długości. Płaską stroną noża lekko zmiażdżyć trawę cytrynową i imbir. Chili opłukać i pokroić jeden lub dwa na pół wzdłuż (użyj dwóch, jeśli chcesz to pikantne); macierzystych pozostałych chili (nasiona, w razie potrzeby, na mniej ciepła), drobno posiekać, i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
Papryka ChiliPapryka Chili
ImbirImbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
3
Dodaj trawę cytrynową, imbir i połówki Chilli do wrzącego bulionu. Zmniejszyć ogień i dusić, pod przykryciem, przez 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
Papryka ChiliPapryka Chili
ImbirImbir
BulionBulion
4
Tymczasem kapustę opłukać i pokroić na strzępy o szerokości około 1/4 cala i długości od 2 do 3 cali. Grzyby opłukać, odciąć i odrzucić końcówki łodygi i odbarwione części, i pokroić wzdłuż 1/4 cala grubości. Marchew obrać i pokroić w plasterki o grubości 1/4 cala. Kurczaka opłukać i pokroić w plastry o grubości 1/4 cala o długości 1 1/2 do 2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
KapustaKapusta
MarchewMarchew
Cały KurczakCały Kurczak
5
Łyżką szczelinową Usuń i wyrzuć trawę cytrynową, imbir i chili z bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
Papryka ChiliPapryka Chili
ImbirImbir
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
6
Dodać kapustę, grzyby, marchew i czosnek do bulionu; przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż marchew będzie miękka po przekłuciu, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
KapustaKapusta
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
BulionBulion
7
Dodaj kurczaka i pomidory (w tym sok). Przykryć i gotować na dużym ogniu, aż kurczak nie będzie już różowy w środku (wyciąć do testu), 2 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Cały KurczakCały Kurczak
SokSok
8
Dodaj sok z cytryny i sos rybny do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Sos RybnySos Rybny
9
Podawać zupę z patelni, lub wlać do turen.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Posypać zieloną cebulką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
11
Umieść ryż, cytrynowe kliny, kolendrę i posiekane chili w osobnych miseczkach i zaoferuj z zupą, aby dodać do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
KolendraKolendra
Papryka ChiliPapryka Chili
RyżRyż
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia26
Magazyn