Rosół z Orzo
Rosół z Orzo może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 322 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje 78 centów za porcję. Jeśli masz seler, liść laurowy, kawałki kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Zupa Z Kurczaka Orzo, Zupa Z Kurczaka-Orzo, oraz Zupa Z Kurczaka Orzo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurczaka. Kurczaka opłukać pod zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu.
Połącz kurczaka i 3 ćwiartki wody w garnku; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj cebulę, posiekaną marchewkę, posiekany seler, i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Częściowo przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę.
Wyjąć kurczaka z bulionu, zastrzegając bulion; ostudzić.
Usunąć kurczaka z kości; pokroić mięso na kawałki wielkości kęsa. Odcedzić bulion z kurczaka przez sito nad miską; wyrzucić cząstki stałe.
Dodaj wystarczającą ilość wody do bulionu, aby zmierzyć 10 filiżanek; wlać mieszaninę bulionu do garnka.
Dodaj pokrojoną marchewkę, pokrojony w kostkę seler, bazylia, oregano, sól i liść laurowy; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Dodać kurczaka i orzo; gotować 8 minut lub do makaronu jest gotowy.