Rosół z kulkami Macy

Rosół z kulkami Macy
Rosół z kulkami Macy to bezmleczne zupa. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 309 kalorii, 12g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz jajka, cebulę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Wiosenny rosół z kulkami Macy, Rosół ze szparagami i Shiitakes, podawany z pieczonymi kulkami Macy z kopru włoskiego, oraz Perskie "Kulki Macy" z ciecierzycą i kurczakiem (Gondi) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ubij razem jajka i 1/2 szklanki wywaru. (Jeśli wolisz bardzo lekkie kulki Macy, oddzielić jajka i ubić żółtka z wywarem. Białka ubić na sztywno i złożyć po dodaniu Macy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MacaMaca
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Wymieszać cebulę, tłuszcz, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Dodać macę; ciasto powinno być dość wilgotne, ledwo wystarczająco sztywne, aby zrobić kulki. Jeśli jest zbyt wilgotny, dodaj trochę więcej posiłku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
4
Przykryć mieszaninę i przechowywać w lodówce przez godzinę lub przez noc. Gdy będziesz gotowy do gotowania, umieść duży garnek osolonej wody do zagotowania. (Możesz również gotować kulki Macy bezpośrednio w magazynie, ale użyj większej ilości zapasów; kulki pochłaniają dużo płynu.) Za pomocą mokrych rąk uformuj mieszaninę w małe kulki o średnicy około 1 cala. W międzyczasie ugotuj marchewkę w 5 1/2 szklanki wywaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
MacaMaca
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Włączyć ciepło pod wrzącą wodą do średnio-niskie i gotować kulki, aż rozszerzone i ustawić, o 30 protokół. Ułóż je w miseczkach do zupy i zalej bulionem i marchewką, a następnie udekoruj dużą ilością pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
ChochlaChochla
6
Przedruk za zgodą jak gotować wszystko przez Marka Bittmana. © 2008 Wiley
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn