Rosti
Rosti może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 370 kalorii. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka pieprzu, soli, ziemniaków Yukon gold i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rosti, Łosoś Rösti, oraz Ham & Swiss Rosti dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki umyć i pozostawić na skórze. W dużym robocie kuchennym, wyposażonym w tarczę do rozdrabniania, rozdrabniamy ziemniaki. Nad zlewem lub miską wycisnąć wodę z rozdrobnionych ziemniaków, upewniając się, aby uzyskać jak najwięcej płynu, jak to możliwe.
Przełożyć do dużej miski, dodać szczypiorek, sól, pieprz, jajka i mąkę.
Dobrze wymieszać. W małej patelni nonstick ciepła 1 łyżka masła i oleju na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi.
Dodaj mieszaninę ziemniaków na patelni. Spłaszczyć, aby uzyskać równą warstwę. Ciasto ziemniaczane ugotować na umiarkowanym ogniu, obracając raz i dodając kolejną łyżkę masła. Gotować, aż złoty i chrupiące, o 7 protokół na stronie.
Osuszyć na ręczniku papierowym.