Rosemary Hollandaise
Rosemary Hollandaise może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru sosu. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 281 kalorii. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz sok z cytryny, żółtka jaj, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Szparagi Holenderskie, Avocado Hollandaise, oraz Niezawodny Hollandaise.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w górnej części podwójnego kotła. Gotować na średnim ogniu, aż zmniejszy się do 2 łyżek; dodać 1/2 szklanki gorącej wody.
Dodać około 1/3 masła do masy jajecznej; gotować na gorącym, nie wrzącym, wodzie, stale ubijając, aż masło się rozpuści.
Dodaj kolejną trzecią masła, ciągle mieszając. Gdy sos zgęstnieje, wymieszać z pozostałym masłem. Gotować, aż temperatura osiągnie 160, ciągle mieszając. Wymieszać z rozmarynem.
SOS wyjąć z podwójnego kotła; podawać natychmiast.