Rosemary - figi Kurczak z Port

Rozmaryn-figowy Kurczak z Porto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka czosnku w proszku, port, rozmaryn, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby korzystać z portu można śledzić to danie główne z Szewc Portowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 19 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Jagnięcina z rozmarynem i Porto, Wieprzowina rozmarynowa z sosem jagodowym, oraz Balsamiczny sos portowy z suszonymi wiśniami i rozmarynem.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki posypać równomiernie kurczakiem. Kurczak w sprayu do gotowania.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Połącz konfitury figowe, rozmaryn i wino w misce; dodaj do kurczaka, delikatnie mieszając. Przykryć, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować 6 minut lub aż kurczak jest gotowy. Odkryć i gotować 1 minutę na średnim ogniu lub aż sos jest lekko gęsty.