Rosemary - figi Kurczak z Port

Rosemary - figi Kurczak z Port
Rozmaryn-figowy Kurczak z Porto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka czosnku w proszku, port, rozmaryn, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby korzystać z portu można śledzić to danie główne z Szewc Portowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 19 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Jagnięcina z rozmarynem i Porto, Wieprzowina rozmarynowa z sosem jagodowym, oraz Balsamiczny sos portowy z suszonymi wiśniami i rozmarynem.

Instrukcje

1
Pierwsze 3 składniki posypać równomiernie kurczakiem. Kurczak w sprayu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodać kurczaka; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Połącz konfitury figowe, rozmaryn i wino w misce; dodaj do kurczaka, delikatnie mieszając. Przykryć, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować 6 minut lub aż kurczak jest gotowy. Odkryć i gotować 1 minutę na średnim ogniu lub aż sos jest lekko gęsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem FigowyDżem Figowy
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Podawać sos na kurczaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
TrudnośćNormalny
Gotowe W19 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn