Rosemary & garlic chicken

Rosemary & garlic chicken
Przepis Rosemary & garlic chicken można zrobić w około 1 godzinę. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.44 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 581 kalorii, 38g białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z BBC Good Food ma 104 fanów. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Jeśli masz udka z kurczaka, przyprawioną mąkę, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Kurczak czosnkowy z rozmarynem, Kurczak Rozmarynowo-Czosnkowy, oraz Kurczak Pieczony Czosnkowo-Rozmarynowo.

Instrukcje

1
Przygotować kurczaka: kurczaka przetrzeć papierem kuchennym, odciąć nadmiar skóry nożyczkami, a następnie wrzucić uda do przyprawionej mąki. Oddzielić cebulkę czosnku na ząbki (nie trzeba obrać).
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonych Warzyw Gulaszowych, RozmrożonychOpakowanie Mrożonych Warzyw Gulaszowych, Rozmrożonych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
1
Podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni, aż będzie piekielnie gorąco, dodaj kurczaka, skórkę w dół i smaż bez przesuwania kurczaka, aż skóra będzie chrupiąca i rumiana. Obróć kurczaka i brąz go ze wszystkich stron (może trzeba to zrobić partiami).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać czosnek i rozmaryn, następnie wlać wino i doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować, pod przykryciem, przez 40-45 minut, aż kurczak będzie miękki i sos zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Podawać z ryżem lub pietruszką-rzucił tagliatelle, i maślanym szpinakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
TagliatelleTagliatelle
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn