Ropa Vieja
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Ropa Viejan. Jedna porcja zawiera 320 kalorii, 41g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $3.93 za porcję. Mieszanka liści laurowych, cebuli, łodygi selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ten przepis od Foodnetwork ma 7 fanów. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni środkowoamerykańskiej. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest świetne. Spróbuj Ropa Vieja, Ropa Vieja, oraz Ropa Vieja dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku, umieścić w mięsie, 2 posiekane cebule, marchew, seler i liść laurowy. Przykryj wodą o 2 cale. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i gotować, odkryte, przez 1 1/2 do 2 godzin.
Gdy mięso jest bardzo delikatne, wyłącz ciepło i pozostaw mięso do ostygnięcia w płynie na 20 minut, usuń z bulionu. Odstawić. Warzywa i bulion przecedzić przez sito. Powrót bulion do ciepła i gotować, aby zmniejszyć o połowę, około 20 do 30 minut. Gdy mięso jest chłodne, odetnij tłuszcz i pociągnij za strzępy o szerokości około 2 cali.
Podczas gdy rosół zmniejsza się, rozgrzać olej na dużej patelni. Na średnim ogniu, gotować pozostałą połowę cebuli, czosnek, jalapenos, zielona papryka i 1 łyżka soli, aż zmiękną, o 10 protokół. Wymieszać 1 łyżkę soli.
Wymieszać w 3 szklanki zmniejszonego bulionu i pomidorów. Gotować przez 10 minut na średnim ogniu. Wymieszaj rozdrobnione mięso, pietruszkę, oregano i kminek. Gotować 10 minut więcej.