Rolki Lumpia
Jeśli 25 centów za porcję spada w budżecie, rolki Lumpia może być wybitny bezglutenowe i wegańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 22 kalorie. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać shaoxing wino, pieprz, marchew, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Pieczone Roladki Lumpia, Lumpia z tuńczyka (sajgonki), oraz Lumpia Wegetariańska (Sajgonki Filipińskie).
Instrukcje
Umieść olej na dużej patelni i włączyć ciepło do medium. Minutę później, dodać czosnek i szalotki i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące, 15 do 30 sekund.
Dodaj wieprzowinę i gotuj, rozbijając grudki i mieszając od czasu do czasu, aż mięso straci Różowość, około 3 minut.
Dodać warzywa i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodaj sól, pieprz i wino i usuń z ognia.
Ułóż owijkę lumpia płasko na powierzchni roboczej i umieść kawałek sałaty na wierzchu. Linia 2 czubate łyżki mieszanki stir-fry na wierzchu sałaty. Wchodzisz na boki i toczyć mocno, uszczelniając szew. Jeśli to konieczne, za pomocą kilku kropli wody rozprowadź pędzlem lub opuszkiem palca.
Podawać z jednym lub dwoma sosami.
Reprinted with permission from the Best Recipes in the world by Mark Bittman, (C) 2005 Broadway Press.