Rolki Daktylowe
Bułki daktylowe mogą być tylko chlebem, którego szukasz. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 72 i kosztuje 13 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 88 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól, wodę, skracanie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 9%. Spróbuj Roladki Cynamonowe Daktylowe, Date & Walnut Rolls-Bezglutenowe, oraz Roladki cynamonowo-Daktylowo-orzechowe z klonową glazurą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Śmietanę razem skracamy, 1 szklanka białego cukru i 1 szklanka brązowego cukru.
Dodać jajka, wanilię i 1 łyżkę wody.
Mąkę, sodę i solę przesiać i dodać do mieszaniny cukru. Ciasto podzielić na 2 lub 3 części.
Gotuj daktyle, 1/2 szklanki białego cukru i 1 szklankę wody na małym ogniu, stale mieszając, aż stanie się gładką pastą.
Rozwałkuj każdą część ciasta na prostokąty o grubości 1/4 - 1/2 cala.
Rozłóż nadzienie na prostokąty i zwiń jak galaretkę. Przykryć i schłodzić ciasto do jędrności; 2-3 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (180 stopni C). Kawałek ciasta 1/4 do 1/2 cala grubości.
Piec przez 10 do 12 minut.