Roladki żytnie z chrupiącymi szczypcami

Roladki żytnie z chrupiącymi szczypcami
Żytnie Roladki obiadowe z chrupiącymi szczypcami wymagają ok. 4 godziny od początku do końca. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 6 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 23 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś niebieloną mąkę, białko jaja, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Roladki żytnie z chrupiącymi szczypcami, Karmelowo-orzechowe dyni lepkie rolki z King ' s Hawaiian ® Dinner Rolls # KHHolidayRollCall, oraz Duński Chleb Żytni.

Instrukcje

1
Wymieszać razem drożdże, 1/4 szklanki ciepłej wody i cukru w dużej misce i odstawić do pienienia, o 5 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Wymieszać mąki, sól i pozostały skąpe 3/4 szklanki wody do mieszaniny drożdży z drewnianą łyżką, aż miękkie ciasto tworzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
3
Ciasto wyłożyć na dobrze posmarowaną mąką powierzchnię i zagniatać lekko posmarowanymi mąką rękami, aż ciasto będzie elastyczne i gładkie, ale nadal elastyczne i lekko lepkie, od 6 do 8 minut. Uformuj ciasto w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
4
Włożyć ciasto do naoliwionej dużej miski i obrócić do płaszcza. Przykryj miskę folią lub ręcznikiem kuchennym (Nie ściereczką frotte) i odstaw w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż do podwojenia, 1 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Dziurkować ciasto (nie zagniatać).
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
PunchPunch
2
Wyjmij z miski i złóż na trzecie jak literę. Podzielić na 16 sztuk i zwinąć każdy kawałek w kulkę, przenosząc do pergaminu wyłożonego papierem do pieczenia i luźno pokrywając folią (lub ręcznikiem).
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny.
4
Lekko posmaruj każdą kulkę ciasta odrobiną białka. Na każdej rolce delikatnie ułożyć okrągłe żytnie ciasto, umyć jajkiem bokiem do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
żytożyto
5
Piecz bułki na złoty kolor, około 20 minut. Schłodzić do ogrzania lub temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1
Wymieszać mąki i sól, następnie mieszać w wodzie i oleju, aż ciasto uformuje. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść 4 lub 5 razy. Podzielić na 16 bardzo małych kawałków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2
Rozwałkuj każdy kawałek na lekko posypanej mąką powierzchni do cienkiej okrągłej (około 2 cali; Kształt nie musi być idealnie okrągły) i ułóż w 1 warstwie na arkuszu pergaminu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3
Ubij białko ze szczyptą soli i lekko posmaruj je na okrągło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Odstawić, odsłonięty, lekko wyschnąć, podczas gdy rolki rosną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
1
Rozgrzej piekarnik do 218° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Lekko posmaruj każdą kulkę ciasta odrobiną białka. Na każdej rolce delikatnie ułożyć okrągłe żytnie ciasto, umyć jajkiem bokiem do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
żytożyto
3
Piecz bułki na złoty kolor, około 20 minut. Schłodzić do ogrzania lub temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1
* Ciasto można uformować w kulki i pozostawić do powolnego wzrostu, dobrze przykryć folią i schłodzić, od 8 do 16 godzin. Doprowadzić do temperatury pokojowej, podczas gdy żyto-chrupiące szczyty.•
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
żytożyto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
2
Bułki najlepiej są w dniu, w którym są pieczone, ale można je zamrozić (najpierw całkowicie schłodzić, a następnie dobrze owinąć)1 miesiąc. Rozmrozić, następnie podgrzać na blasze do pieczenia w piekarniku 177°, aż do ogrzania, 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje16
Ocena Zdrowia5
Magazyn