Roladki żytnie z chrupiącymi szczypcami
Żytnie Roladki obiadowe z chrupiącymi szczypcami wymagają ok. 4 godziny od początku do końca. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 6 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 23 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś niebieloną mąkę, białko jaja, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Roladki żytnie z chrupiącymi szczypcami, Karmelowo-orzechowe dyni lepkie rolki z King ' s Hawaiian ® Dinner Rolls # KHHolidayRollCall, oraz Duński Chleb Żytni.
Instrukcje
Wymieszać razem drożdże, 1/4 szklanki ciepłej wody i cukru w dużej misce i odstawić do pienienia, o 5 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Wymieszać mąki, sól i pozostały skąpe 3/4 szklanki wody do mieszaniny drożdży z drewnianą łyżką, aż miękkie ciasto tworzy.
Ciasto wyłożyć na dobrze posmarowaną mąką powierzchnię i zagniatać lekko posmarowanymi mąką rękami, aż ciasto będzie elastyczne i gładkie, ale nadal elastyczne i lekko lepkie, od 6 do 8 minut. Uformuj ciasto w kulkę.
Włożyć ciasto do naoliwionej dużej miski i obrócić do płaszcza. Przykryj miskę folią lub ręcznikiem kuchennym (Nie ściereczką frotte) i odstaw w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż do podwojenia, 1 do 2 godzin.
Dziurkować ciasto (nie zagniatać).
Wyjmij z miski i złóż na trzecie jak literę. Podzielić na 16 sztuk i zwinąć każdy kawałek w kulkę, przenosząc do pergaminu wyłożonego papierem do pieczenia i luźno pokrywając folią (lub ręcznikiem).
Odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 godziny.
Lekko posmaruj każdą kulkę ciasta odrobiną białka. Na każdej rolce delikatnie ułożyć okrągłe żytnie ciasto, umyć jajkiem bokiem do góry.
Piecz bułki na złoty kolor, około 20 minut. Schłodzić do ogrzania lub temperatury pokojowej.
Wymieszać mąki i sól, następnie mieszać w wodzie i oleju, aż ciasto uformuje. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść 4 lub 5 razy. Podzielić na 16 bardzo małych kawałków.
Rozwałkuj każdy kawałek na lekko posypanej mąką powierzchni do cienkiej okrągłej (około 2 cali; Kształt nie musi być idealnie okrągły) i ułóż w 1 warstwie na arkuszu pergaminu.
Ubij białko ze szczyptą soli i lekko posmaruj je na okrągło.
Odstawić, odsłonięty, lekko wyschnąć, podczas gdy rolki rosną.
Rozgrzej piekarnik do 218° z półką w środku.
Lekko posmaruj każdą kulkę ciasta odrobiną białka. Na każdej rolce delikatnie ułożyć okrągłe żytnie ciasto, umyć jajkiem bokiem do góry.
Piecz bułki na złoty kolor, około 20 minut. Schłodzić do ogrzania lub temperatury pokojowej.
* Ciasto można uformować w kulki i pozostawić do powolnego wzrostu, dobrze przykryć folią i schłodzić, od 8 do 16 godzin. Doprowadzić do temperatury pokojowej, podczas gdy żyto-chrupiące szczyty.•
Bułki najlepiej są w dniu, w którym są pieczone, ale można je zamrozić (najpierw całkowicie schłodzić, a następnie dobrze owinąć)1 miesiąc. Rozmrozić, następnie podgrzać na blasze do pieczenia w piekarniku 177°, aż do ogrzania, 5 do 10 minut.