Roladki Żurawinowo-Orzechowe
Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 283 kalorie, 8G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać orzechy włoskie, jajko, złoty brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Roladki Żurawinowe, Roladki żurawinowe i orzechowe, oraz Bułeczki Z Orzechami Żurawinowymi.
Instrukcje
Wymieszać orzechy w suchej patelni na średnim ogrzaniutyl tosty, o 5 protokół. Super.
Wymieszać 3 1/2 szklanki mąki chlebowej i next3 składniki w misce heavy-duty standmixer wyposażony w mocowanie wiosła. Ciepłymilk w małym rondlu na małym ogniu, dopóki termometr odczytowy nie zostanie włożony do mleka rejestruje 35°.
Dodać olej; wyjąć z rozgrzanego.
Dodaj mieszaninę mleka i 1 jajko do mąki.
Wymieszać na małej prędkości, aż do utworzenia mokrej grubej piłki, około 1 minuty.
Dodaj orzechy i jagody. Wymień mocowanie łopatek na Mixer za pomocą haka do ciasta.
Wymieszaj ciasto na niskiej prędkości, aż będzie gładkie, elastyczne i lekko puszyste, dodając więcej mąki przez łyżki stołowe potrzebne, około 4 minut.
Przenieść ciasto do mąki powierzchni; ugniatać 2 minuty.
Lekko olej dużej miski. Uformuj kulkę do ciasta; umieść w przygotowanej misce, obracając ją polewając olejem. Przykryć folią foliową; pozostawić do wzrostu w temperaturze pokojowej, aż do prawie podwójnej objętości, 1 3/4 do 2 godzin.
Linia duża obramowana blacha do pieczenia z papierem do pieczenia.
Ciasto przełożyć na powierzchnię, podzielić na 12 równych części. Za pomocą kubków ręcznych, zwiń i obróć1 kawałek ciasta mocno na powierzchni roboczej, aż kawałek wyskoczy do kubka ręcznego assmooth okrągłej kuli, około 6 obrotów. (To uczyni kulkę ciasta tak gładką, jak to możliwe;w razie potrzeby wytrzyj powierzchnię roboczą ręcznikiem papierowym, aby pomóc w wytworzeniu przyczepności.) Powtórz z pozostałymi kawałkami ciasta.
Rolki przenieść do przygotowanej blachy do pieczenia, odstępy od siebie. Rolki natryskowe z nonstickspray. Przykryć luźno folią; pozostawić w temperaturze pokojowej do 1 1/2 czasu, około 1 1/2 godziny.
Wałki pędzla z glazurą jajeczną; posypać cukrem surowym.
Tymczasem ustawić stojak w środku i podgrzać do 218°.
Umieścić rolki w piekarniku; zmniejszyć oventemperature do 204° i piec 7 minut.Obróć blachę do pieczenia; piec rolki do goldenand lekko twarde w dotyku, o 8 minuteslonger. Schłodzić całkowicie na stojaku. DO przodu: owinąć w folię, a następnie zamknąć w resealableplastic worek i zamrażać do 2 tygodni.Rozmrażanie rolek w temperaturze pokojowej. W razie potrzeby, rewarm rolki owinięte w folię w 350 ° F oveno 10 minut.
* Zwany także cukrem turbinado lub demerara; dostępny w większości supermarketów.