Roladki ze szczypiorkiem i tymiankiem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur chleba, więc dać szczypiorek i tymianek Pull-Apart Rolls spróbować. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 182 kalorie, 5G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 20. Mieszanka cukru, liści tymianku, szczypiorku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Roladki Ziemniaczane Pull-Apart, Rolki Do Farszu Pull-Apart, oraz Pull Apart Rolls Recipe.
Instrukcje
W dużej misce miksera stojącego połącz mleko, drożdże i cukier.
Odstawić, aż drożdże zmiękną, 5 do 7 minut.
Dodaj sól kuchenną, szczypiorek, tymianek, 2 jajka i 1/3 szklanki masła i wymieszaj na małej prędkości z hakiem do ciasta, aż się zmiksujesz.
Zmiksować w 5 szklankach mąki.
Wymieszać na medium, aż ciasto będzie gładkie, rozciągliwe, i odciągając od wewnątrz miski, 10 protokół.
Dodaj tyle mąki, aby ciasto było tylko lekko lepkie. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się, około 1 1/4 godziny.
Masło 20 muffinek. Rozwal ciasto. Na dużej, lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto do nawet 30 na 9 cali. prostokąt.
Pokrój ciasto na 6 długich pasków, każdy 1 1/2 cala. szeroko. Układaj paski, a następnie przecinaj stos na pół w poprzek. Ząbkowanym nożem delikatnie pokrój każdy stos na 10 porcji. Ułóż każdy z zestawem krawędzi w kubku muffin, aby zobaczyć wszystkie warstwy.
Odstawić w temperaturze pokojowej, luźno przykryte, aż puffy, 45 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 35
Ubić Pozostałe jajko, następnie delikatnie posmarować wierzchy i boki rolek.
Piecz bułki do złotego koloru, 20 do 25 minut, zmieniając pozycje patelni w połowie pieczenia.
Ostudzić w patelniach na stojaku 5 minut, a następnie delikatnie podnieść do stojaków i podawać ciepłe lub chłodne.
Zrób z wyprzedzeniem: przygotuj się przez krok 4, a następnie owinąć luźno folią i schłodzić przez noc. Odczekaj 1 1/4 godziny na drugi wzrost.