Roladki Z Patelni Cytrynowo-Makowej
Bułki z cytryną i makiem mogą być tylko chlebem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 20 i kosztuje 22 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 131 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, wodę, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Słodkie Bułeczki Z Makiem Cytrynowym, Bułki Maślane Z Makiem Cytrynowym, oraz meyer lemon mak słodkie bułeczki + trochę nowości dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w dużej misce i odstaw 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połączyć 2 3/4 szklanki mąki uniwersalnej, mąki do ciast, 2 łyżeczki maku i soli; wymieszać trzepaczką.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny mleka; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto.
Dodaj masło, skórkę i 1 jajko. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 10 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę lub do podwojenia wielkości.
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Lekko odkurzyć ciasto mąką; wkleić w prostokąt o wymiarach 8 x 10 cali. Podzielić ciasto, wykonując 3 wzdłużne kawałki i 4 poprzeczne kawałki, aby uformować 20 równych kawałków; każdy kawałek uformować w kulkę. Ułóż kulki w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Połącz wodę i 1 jajko, mieszając trzepaczką. Bułki lekko posmarować mieszanką jajeczną; posypać 1/2 łyżeczki maku. Przykryć folią i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 20 minut.
Piec w 400 przez 20 minut lub do złotego koloru.
Zdjąć z ognia; ostudzić na patelni 5 minut.
Podawać ciepłe lub całkowicie chłodne na stojaku z drutu.