Roladki Z Orzecha Żytniego

Roladki Z Orzecha Żytniego
Bułki z orzechami żytnimi mogą być tylko chlebem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 212 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 24. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś łagodny miód, cebulę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Roladki żurawinowe i orzechowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem. 3cook cebula z 1/4 łyżeczka soli w oleju w 10-calowej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
2
Cebulę odcedzić na sitku ustawionym nad miską, rezerwując cebulę. W misce wymieszaj mleko z olejem cebulowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
MlekoMleko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Wymieszać razem drożdże, ciepłą wodę i miód w dużej misce i odstawić do pienienia, o 5 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Wymieszać mąki, pieprz, mieszaninę mleka i pozostałe 2 3/4 łyżeczki soli do mieszaniny drożdży z drewnianą łyżką lub gumową szpatułką, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na mąkę i ugniatać, odkurzając powierzchnię i ręce wystarczającą ilością mąki, aby ciasto nie przywierało, aż ciasto będzie elastyczne i gładkie, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
SzpatułkaSzpatułka
5
Ciasto Pat na 9-calowy kwadrat i posypać cebulą i orzechami włoskimi. Złóż ciasto, aby zamknąć nadzienie i uszczypnąć krawędzie do uszczelnienia. Zagnieść cebulę i orzechy w całym cieście, odkurzając wystarczającą ilością mąki, aby ciasto nie przywierało, około 2 minut. (Ciasto będzie grudkowate; jeśli jakieś orzechy lub kawałki cebuli wyskoczyć, po prostu wcisnąć je z powrotem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
CebulaCebula
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
OrzechyOrzechy
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
6
Włożyć ciasto do naoliwionej dużej miski i obrócić do płaszcza. Przykryć miskę folią i ręcznikiem kuchennym i pozostawić ciasto do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż do podwojenia, 1 1/2 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Folia FoliowaFolia Foliowa
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Rozwałkuj ciasto (nie zagniataj), a następnie podziel na połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
8
Rozwałkuj połowę ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni lekko posypanymi mąką rękami w 12-calową kłódkę (pozostałą połowę przykryj folią).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
9
Pokroić dziennik na 12 równych kawałków i toczyć każdy w piłkę przez bańki dłoni i pchanie ciasta na powierzchni roboczej, jak toczyć w ruchu kołowym. Ułóż rolki 2 cale od siebie na blasze do pieczenia. Rolki przykryć ręcznikiem kuchennym (Nie ściereczką frotte). Zrób więcej rolek z pozostałym ciastem, układając i pokrywając je na drugim arkuszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż do podwojenia, 1 do 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
11
Rozgrzej piekarnik do 191° z regałami w górnej i dolnej części.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Wałki myjemy jajkiem i posypujemy nasionami Nigelli.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
NasionaNasiona
JajkoJajko
13
Piec, przełączanie pozycji arkuszy w połowie, aż złoty kolor, 20 do 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Przenieść rolki do stojaka i ostudzić co najmniej 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
1
Rolki są najlepsze w dniu, w którym są wykonane, ale można je zamrozić (całkowicie schłodzić, a następnie dobrze owinąć)1 miesiąc. Rozmrozić, następnie podgrzać na blasze do pieczenia w piekarniku 177°, aż do ogrzania, 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje24
Ocena Zdrowia11
Magazyn