Roladki z makiem i cebulą
Bułki z makiem i cebulą mogą być tylko chlebem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 153 kalorie. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Jeśli masz masło, cebula, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Roladki Makowe, Roladki orzechowo-Makowe, oraz Roladki Makowe.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie w dużej misce do mieszania; odstawić na 5 minut.
Dodaj 1 szklankę mleka, masło, cukier i 1 jajko i ubijaj mikserem ze średnią prędkością, aż dobrze się wymieszasz. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodaj 3 szklanki mąki uniwersalnej i mąki pełnoziarnistej do mieszaniny drożdży i ubijaj do wymieszania.
Dodać sól i dobrze ubić. Wymieszaj 2 szklanki mąki uniwersalnej, aby uzyskać miękkie ciasto.
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię, zagniatać do uzyskania gładkości i elastyczności (około 10 minut).
Dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1/4 szklanki na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotować 10 minut lub aż złoty.
Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Podziel na pół. Pracując z 1 porcją na raz, zwiń każdą porcję w 14-calowe koło.
Rozłóż połowę mieszanki cebuli na każdą porcję i pokrój każdą porcję na 12 klinów.
Zwiń każdy klin ciasno, zaczynając od szerokiego końca.
Umieść, skieruj boki w dół,na blasze do pieczenia pokryte natryskiem do gotowania.
Połącz 1 jajko i 1 łyżkę mleka, mieszając trzepaczką; zmiksuj rolki.
Posypać równomiernie makiem.
Niech wzrosną, odkryte, 30 minut lub do podwojenia wielkości.
Piec w 375 przez 23 minuty lub do złotego koloru.