Roladki z kurczakiem i brokułami
Przepis Kurczak i brokuły Roll-upy mogą być wykonane w około 55 minut. Za 2,82 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 6 porcji z 509 kalorii, 47g białka, oraz 20g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką olej roślinny, mąkę, bazylię i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Działa dobrze jako raczej niedrogi hor d ' oeuvre. Z łyżką wynik 86%, to danie jest wyjątkowe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Roladki Z Kurczaka Z Brokułami, Roll-Upy Z Brokułami, oraz Roll-Upy Z Indyka Brokułowego.
Instrukcje
Na patelni zrumienić piersi z kurczaka na oleju z jednej strony. Z każdej niebrudzonej strony ułóż 1 kawałek szwajcarskiego sera i 1 do 2 włóczni brokułów.
Zwinąć (w razie potrzeby zabezpieczyć wykałaczką); odstawić.
W rondelku podsmaż cebulę na maśle do miękkości.
Dodaj mąkę i wymieszaj, aby uzyskać gładką pastę. Stopniowo dodawaj bulion i mleko; mieszaj, aż będzie gęsty.
Dodaj bazylię, sól selera i pieprz.
Umieść połowę sosu na dnie natłuszczonego 11-calowego. x 7-w. naczynie do pieczenia.
Umieść bułki z kurczaka na sosie. Przykryj pozostałym sosem. Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 20 minut. Odkryj i piecz 10 minut dłużej lub do momentu, gdy kurczak przestanie być różowy.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut]()
Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut
Bukiet prezentuje nuty zielonego jabłka, wiciokrzewu i prażonej brioche. Na podniebieniu utrzymuje się delikatna równowaga suchości i kwasowości z odrobiną cytryny Meyer, spadzi i delikatnych nut kwiatowych. Blanc de Blancs Brut jest bardzo przyjazny dla kuchni i koktajli. Spróbuj z pikantnymi przystawkami, popcornem z masłem, kremowymi daniami z makaronu, smażonym kurczakiem, pikantnymi daniami azjatyckimi, owocami morza, deserami na bazie owoców lub półmiękkim serem. Wymieszaj z likierami z czarnego bzu lub owoców lub świeżym sokiem i wysokiej jakości alkoholami, aby uzyskać lekki, orzeźwiający musujący koktajl.Mieszanka: Chardonnay nadaje głębię i złożoność dla ogólnej równowagi, podczas gdy Chenin Blanc nadaje cytrusom i nutom miodu kremową konsystencję. Wyższa kwasowość colombarda zapewnia strukturę, długość i przyjemną mineralność, którą uzupełnia profil owocowy Ugni Blanc. Winogrona pochodzą z wysokiej jakości terroirów we Francji, takich jak Burgundia i Dolina Loary.