Roladki Z Kurczaka Z Chorizo I Manchego
Roladki z kurczaka z chorizo i manchego to danie główne dla 6 osób. Za 2,8 dolara za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 34 g białka , 38 g tłuszczu i łącznie 602 kalorie . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka bułki tartej panko, dojrzałego sera manchego, cebuli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis przypadł do gustu 5 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 45 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 60% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sekretny składnik (Chorizo): Burgery z chorizo z sałatką manchego i papryką , Ptysie z chorizo i manchego oraz Nachos z chorizo i manchego .
Instrukcje
Na farsz: Ostrożnie nakrój piersi kurczaka tak, aby najgrubsza część była otwarta niczym książka.
Umieść piersi z kurczaka pomiędzy folią i lekko ubij płaską stroną tłuczka do mięsa, aby spłaszczyć i wyrównać kurczaka. Rezerwa.
Dużą patelnię nasmaruj oliwą, dodaj cebulę, posyp solą i szczyptą zmielonej czerwonej papryki. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i smaż cebulę, aż będzie miękka i bardzo aromatyczna, ale nie będzie miała koloru, od 7 do 8 minut. Wrzuć czosnek i smaż przez 1 do 2 minut.
Chorizo pokruszyć i dodać na patelnię. Gotuj chorizo, aż będzie ugotowane, od 5 do 6 minut.
Zdejmij patelnię z ognia i lekko ostudź.
Przełóż mieszaninę chorizo do miski i wymieszaj z bułką tartą, manchego, pietruszką, migdałami i jajkiem. Spróbuj, aby upewnić się, że farsz jest pyszny.
Rozłóż nadzienie pomiędzy 4 piersiami kurczaka. Zrób kłódkę farszu w najszerszej części piersi kurczaka. Zawiń końce na farsz i zwiń kurczaka tak, aby przykrył farsz. Zabezpiecz roladki wykałaczką.
Panierowanie: Przygotuj standardową procedurę panierowania z 3 miskami: 1 z mąką, 1 z 2 jajkami ubitymi razem z 2 łyżkami wody i 1 z bułką tartą panko.
Każdą bułkę z kurczaka lekko oprósz mąką, następnie zanurz w jajku i obtocz w panko. Gdy wszystkie bułki z kurczakiem zostaną panierowane, odstaw je do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Dodaj oliwę z oliwek do dużej patelni o prostych ściankach, aż osiągnie głębokość 1/2 cala i podgrzej patelnię na średnim ogniu.
Obsmaż roladki z kurczaka ze wszystkich stron. Gdy kurczak będzie brązowy, zdejmij go z patelni i osusz na ręcznikach papierowych.
Przełóż bułki na blachę i włóż do piekarnika na 8–10 minut.
Na patelnię wlej kilka kropli oleju i włóż szalotkę.
Posyp solą i rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Gotuj szalotkę przez 3 do 4 minut, a następnie dodaj ocet sherry. Zredukuj ocet o połowę.
Dodaj połowę bulionu z kurczaka, dopraw solą i zagotuj. Gdy bulion zredukuje się o połowę, dodać pozostały bulion i ponownie zredukować o połowę. Posmakuj i w razie potrzeby dopraw (prawdopodobnie tak będzie).
Zmniejsz ogień do średniego i dodawaj po 1 kawałku masła na raz.
Wyjmij kurczaka z piekarnika, pokrój każdą bułkę na 4 lub 5 plasterków, nałóż na talerz i polej sosem.
Sugestia łączenia wina: Albarino (hiszpańskie wino pasuje do hiszpańskich składników).