Roladki Z Kurczaka Z Chorizo I Manchego

Roladki Z Kurczaka Z Chorizo I Manchego
Roladki z kurczaka z chorizo i manchego to danie główne dla 6 osób. Za 2,8 dolara za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 34 g białka , 38 g tłuszczu i łącznie 602 kalorie . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka bułki tartej panko, dojrzałego sera manchego, cebuli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis przypadł do gustu 5 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 45 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 60% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sekretny składnik (Chorizo): Burgery z chorizo z sałatką manchego i papryką , Ptysie z chorizo i manchego oraz Nachos z chorizo i manchego .

Instrukcje

1
Na farsz: Ostrożnie nakrój piersi kurczaka tak, aby najgrubsza część była otwarta niczym książka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarty Dojrzewający Ser ManchegoTarty Dojrzewający Ser Manchego
1/2 Pęczka świeżej Włoskiej Pietruszki, Drobno Posiekanej1/2 Pęczka świeżej Włoskiej Pietruszki, Drobno Posiekanej
2
Umieść piersi z kurczaka pomiędzy folią i lekko ubij płaską stroną tłuczka do mięsa, aby spłaszczyć i wyrównać kurczaka. Rezerwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
3 Szklanki Bułki Tartej Panko3 Szklanki Bułki Tartej Panko
3
Dużą patelnię nasmaruj oliwą, dodaj cebulę, posyp solą i szczyptą zmielonej czerwonej papryki. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i smaż cebulę, aż będzie miękka i bardzo aromatyczna, ale nie będzie miała koloru, od 7 do 8 minut. Wrzuć czosnek i smaż przez 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Chorizo pokruszyć i dodać na patelnię. Gotuj chorizo, aż będzie ugotowane, od 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Zdejmij patelnię z ognia i lekko ostudź.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Przełóż mieszaninę chorizo do miski i wymieszaj z bułką tartą, manchego, pietruszką, migdałami i jajkiem. Spróbuj, aby upewnić się, że farsz jest pyszny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Ser ManchegoSer Manchego
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
7
Rozłóż nadzienie pomiędzy 4 piersiami kurczaka. Zrób kłódkę farszu w najszerszej części piersi kurczaka. Zawiń końce na farsz i zwiń kurczaka tak, aby przykrył farsz. Zabezpiecz roladki wykałaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
8
Panierowanie: Przygotuj standardową procedurę panierowania z 3 miskami: 1 z mąką, 1 z 2 jajkami ubitymi razem z 2 łyżkami wody i 1 z bułką tartą panko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Każdą bułkę z kurczaka lekko oprósz mąką, następnie zanurz w jajku i obtocz w panko. Gdy wszystkie bułki z kurczakiem zostaną panierowane, odstaw je do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
10
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Dodaj oliwę z oliwek do dużej patelni o prostych ściankach, aż osiągnie głębokość 1/2 cala i podgrzej patelnię na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Obsmaż roladki z kurczaka ze wszystkich stron. Gdy kurczak będzie brązowy, zdejmij go z patelni i osusz na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
13
Przełóż bułki na blachę i włóż do piekarnika na 8–10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1
Na patelnię wlej kilka kropli oleju i włóż szalotkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Posyp solą i rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Gotuj szalotkę przez 3 do 4 minut, a następnie dodaj ocet sherry. Zredukuj ocet o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SherryOcet Sherry
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodaj połowę bulionu z kurczaka, dopraw solą i zagotuj. Gdy bulion zredukuje się o połowę, dodać pozostały bulion i ponownie zredukować o połowę. Posmakuj i w razie potrzeby dopraw (prawdopodobnie tak będzie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
4
Zmniejsz ogień do średniego i dodawaj po 1 kawałku masła na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
5
Wyjmij kurczaka z piekarnika, pokrój każdą bułkę na 4 lub 5 plasterków, nałóż na talerz i polej sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Sugestia łączenia wina: Albarino (hiszpańskie wino pasuje do hiszpańskich składników).
Składniki, których będziesz potrzebować
AlbarinoAlbarino
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn