Roladki Z Homarem Curry
Przepis Curry Homar bułki może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Ten przepis służy 45. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 49 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz zapakowaną w olej sardelę, majonez, koperek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Jedzenie na Watchers: The Lobster Lady Maine Lobster Rolls, Roladki z homara (i lekcje homara), oraz New England Style Hot Dog Rolls / Buns (Dla Rolek Homara Itp.) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku z wrzącą wodą, gotować homary, aż staną się jasne czerwone, 8 minut.
Przekręć ciała od ogona. Za pomocą nożyczek przeciąć spód muszli i usunąć mięso. Połówki ogonów wzdłuż i odrzuć ciemne jelita. Złamać pazury i usunąć mięso w jednym kawałku.
Przelać homara do miski i przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Trzymając liść limonki, zdejmij łodygę, aby podzielić liść na pół. Powtórz z pozostałymi liśćmi. Pocierać liście olejem; przenieść do blachy do pieczenia.
Piec przez 8 minut, aż chrupiące.
Na małej patelni podgrzej 1 łyżkę oleju.
Dodać szalotkę i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż zmiękną, 2 protokół. Sardele rozgnieść szalotką.
Dodać curry i gotować, aż pachnące, 1 minutę. Zeskrobać mieszaninę do miski i ostudzić. Wymieszać z majonezem, sokiem z limonki i koperkiem i doprawić solą. Przechowywać w lodówce przez 15 minut.
Złożyć majonez curry do homara. Łyżka sałatki do bułek; wierzch z liśćmi limonki i ogórkiem.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jedno wino, którego możesz spróbować to Domaine Louis Michel et Fils Chablis. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Domaine Louis Michel et Fils Chablis]()
Domaine Louis Michel et Fils Chablis
Ten Chablis ujawnia białe nuty owocowe, takie jak brzoskwinia, i ma trwałą strukturę mineralną. W ustach kamienne uczucie, które jest tak typowe dla Chablis, sprawia, że jest to okrągłe i czyste wino.Podawać między 53-57 ° F. To wino powinno być wietrzone lub dekantowane przed degustacją.