Roladki Szpinakowe Wiatraczek
Szpinakowe bułeczki wiatrakowe zajmują około 1 godziny od początku do końca. Jedna porcja zawiera 133 kalorie, 5 g białka i 2 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 20 osób i kosztuje 34 centy za porcję. Mieszanka serka śmietankowego, szpinaku, mąki kukurydzianej i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Świetnie sprawdza się jako chleb. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 56% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Roladki z kiełbasą wiatraczek, bułki włoskie i bułki ze szczypiorkiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 2 szklanki mąki, cukier, drożdże, skórkę cytrynową i 1 łyżeczkę soli. W małym rondlu podgrzej wodę, 3/4 szklanki mleka, olej i 3 łyżeczki soku z cytryny do temperatury 120–130°.
Dodaj do suchych składników; ubijaj aż do zwilżenia. Dosyp pozostałą mąkę i wyrób miękkie ciasto (ciasto będzie lepkie).
Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając raz, aby pokryć wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 1 godziny.
Umieść szpinak w koszyku do gotowania na parze; umieścić w dużym rondlu napełnionym wodą o pojemności 1 cala. Doprowadzić do wrzenia; przykryć i gotować na parze, aż zwiędną.
Połącz serek śmietankowy, majonez, pieprz cytrynowy, pozostały sok z cytryny i sól. Wymieszaj szpinak; Fajny.
Zwiń w 24-calowy. x 14 cali prostokąt.
Rozłóż nadzienie w odległości 1/2 cala od krawędzi.
Zwiń galaretkę, zaczynając od dłuższego boku; ścisnąć szew, aby uszczelnić.
Pokrój na 20 plasterków. Pokryj formy do pieczenia sprayem kuchennym i posyp mąką kukurydzianą.
Ułóż bułki rozcięciem do góry na przygotowanych blachach. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 30 minut.
Posmaruj bułki pozostałym mlekiem.
Piec w temperaturze 325° przez 30-35 minut lub do złotego koloru.
Zdjąć z patelni na druciane stojaki.