Roladki sushi z łososiem i ogórkiem
Przepis Salmon & cucumber sushi rolls jest gotowy w około 40 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Ten przepis służy 12 i kosztuje 38 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 50 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. 18 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka ryżu sushi, łyżka wasabi, ocet ryżowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj książkę: Roladki Sushi z grilla z dzikim łososiem, Roladki z wędzonym łososiem i ogórkiem, oraz Roladki Ogórkowe Z Wędzonym Łososiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Najpierw zrób ryż. Opłucz ryż sushi w durszlaku, masując go rękami, aż woda będzie czysta. Pozostawić do odcedzenia na 15 min.
Umieść ryż w rondlu z 200 ml wody i sake lub mirin, jeśli używasz. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć pokrywką, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, aż ciecz zostanie wchłonięta.
Zdjąć z ognia. Odstawić, przykryć, na 15-20 min.
Przełożyć do dużej miski. Cukier rozpuścić w occie z dużą szczyptą soli, zalać ryżem i wymieszać. Przykryć wilgotnym ręcznikiem i odstawić do temperatury pokojowej, aż będzie gotowy do użycia.
Nałóż 1 arkusz nori na matę bambusową i pokryj powierzchnię połową schłodzonego ryżu.
Ułóż połowę plastrów łososia i ogórka na długości ryżu w pasie, uważając, aby go nie przepełnić. Uruchom kulkę wasabi wielkości grochu (więcej, jeśli lubisz to naprawdę gorąco) wzdłuż krawędzi nadzienia palcem.
Zwinąć mocno i ścisnąć, aby uszczelnić, gdy dotrzesz do końca. Powtórz z pozostałymi nori, łososiem i ogórkiem i więcej wasabi. Pokrój każdą rolkę na 6 kawałków i podawaj z dodatkowym wasabi, imbirem, sosem sojowym i ikrą z łososia, jeśli chcesz. Będzie przechowywać w lodówce przez 1 dzień.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Winnica Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay]()
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.