Roladki ryżowo-papierowe z krewetkami z wietnamskim sosem do zanurzania

Roladki ryżowo-papierowe z krewetkami z wietnamskim sosem do zanurzania
Przepis krewetki ryżowo-papierowe rolki z wietnamskim sosem zanurzeniowym może zaspokoić Wietnamskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 36 i kosztuje 55 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 48 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz sfermentowany sos rybny, ząbki czosnku, niesezonowany ocet ryżowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Roladki ryżowo-papierowe z krewetkami z wietnamskim sosem do zanurzania, Roladki sałatkowe z papieru ryżowego z sosem imbirowym, oraz Wietnamskie Rolki Papieru Ryżowego Z Trawy Cytrynowej.

Instrukcje

1
Wszystkie składniki ubić w średniej misce, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Odstawić na co najmniej 30 minut. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill.)
1
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać grzyby i smażyć do miękkości, o 5 protokół. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
3
Umieść paluszki ryżowe w dużej misce; dodaj wystarczającą ilość gorącej wody do przykrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Odstawić, aż zmiękną, o 30 protokół.
5
Drenaż.
6
Pokroić na 6 cali długości; odstawić. Napełnij miskę ciepłą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Dodaj 1 arkusz papieru ryżowego i obracaj, aż zacznie mięknąć, około 30 sekund (arkusz będzie nadal sztywny w kilku miejscach).
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
8
Wyjąć z wody; spuścić na ręczniku kuchennym. Powtórz z 5 więcej arkuszy papieru ryżowego, układając w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
9
Połowę mięty, kolendry i bazylii podzielić między zmiękczone arkusze papieru ryżowego, układając w linii w dolnej trzeciej części każdego arkusza i pozostawiając 1-calową granicę na każdym końcu. Wierzch z połową paluszków ryżowych, kształtując się w zwartą kłodę. Top z połowy sałaty, kiełki, ogórek, marchew, krewetki, i grzyby. Złóż dno każdego arkusza ryżu nad nadzieniem, a następnie złóż końce i zwiń w ciasny cylinder.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
KiełkiKiełki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Groszek Goya®Groszek Goya®
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
10
Miejsce rolki, szew stronie w dół, na talerzu. Powtórzyć moczenie z pozostałymi arkuszami papieru ryżowego, a następnie uformować 6 kolejnych rolek z pozostałym nadzieniem. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej. Przykryć wilgotnym ręcznikiem papierowym i folią; schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Groszek Goya®Groszek Goya®
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
11
Wytnij każdą rolkę po przekątnej na trzecie. Ułożyć na półmisku i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
12
* Dostępne na rynkach azjatyckich.

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepaski wielkości zapałek obrane z marchwi lub jicamypaski wielkości zapałek obrane z marchwi lub jicamy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwematchstick-size strips seeded English hothouse cucumbermatchstick-size strips seeded English hothouse cucumber2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekiełki fasoli mung lub kiełki daikon (Japońska biała rzodkiewka)kiełki fasoli mung lub kiełki daikon (Japońska biała rzodkiewka)3Spód: okruszki z herbatników grahamsfermentowany sos rybny (nam PLA)sfermentowany sos rybny (nam PLA)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście bazyliiświeże liście bazylii1porcja startego parmezanuposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście kolendryświeże liście kolendry2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście miętyświeże liście mięty170papryka habaneroświeże grzyby shiitake, łodygowe, kaps cienko pokrojoneświeże grzyby shiitake, łodygowe, kaps cienko pokrojone2ząbki czosnkuząbki czosnku2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno rozdrobniona sałata lodowa lub zielona kapustadrobno rozdrobniona sałata lodowa lub zielona kapusta1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielone chili jalapeño z nasionamimielone chili jalapeño z nasionami1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z limonkiświeży sok z limonki2Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu113papryka habanerosuszone cienkie chińskie paluszki ryżowe (maifun)suszone cienkie chińskie paluszki ryżowe (maifun)12arkusze12 8-do-9-calowy okrągły papier ryżowy12 8-do-9-calowy okrągły papier ryżowy227papryka habanerogotowane obrane krewetki średnie deveined, pokrojone wzdłuż na półgotowane obrane krewetki średnie deveined, pokrojone wzdłuż na pół591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1porcja startego parmezanuocet ryżowy niesezonowanyocet ryżowy niesezonowany

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje36
Ocena Zdrowia4
Magazyn