Roladki ryżowo-papierowe z krewetkami z wietnamskim sosem do zanurzania

Roladki ryżowo-papierowe z krewetkami z wietnamskim sosem do zanurzania
Przepis krewetki ryżowo-papierowe rolki z wietnamskim sosem zanurzeniowym może zaspokoić Wietnamskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 36 i kosztuje 55 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 48 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz sfermentowany sos rybny, ząbki czosnku, niesezonowany ocet ryżowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Roladki ryżowo-papierowe z krewetkami z wietnamskim sosem do zanurzania, Roladki sałatkowe z papieru ryżowego z sosem imbirowym, oraz Wietnamskie Rolki Papieru Ryżowego Z Trawy Cytrynowej.

Instrukcje

1
Wszystkie składniki ubić w średniej misce, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Odstawić na co najmniej 30 minut. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill.)
1
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać grzyby i smażyć do miękkości, o 5 protokół. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
3
Umieść paluszki ryżowe w dużej misce; dodaj wystarczającą ilość gorącej wody do przykrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Odstawić, aż zmiękną, o 30 protokół.
5
Drenaż.
6
Pokroić na 6 cali długości; odstawić. Napełnij miskę ciepłą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Dodaj 1 arkusz papieru ryżowego i obracaj, aż zacznie mięknąć, około 30 sekund (arkusz będzie nadal sztywny w kilku miejscach).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
8
Wyjąć z wody; spuścić na ręczniku kuchennym. Powtórz z 5 więcej arkuszy papieru ryżowego, układając w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
9
Połowę mięty, kolendry i bazylii podzielić między zmiękczone arkusze papieru ryżowego, układając w linii w dolnej trzeciej części każdego arkusza i pozostawiając 1-calową granicę na każdym końcu. Wierzch z połową paluszków ryżowych, kształtując się w zwartą kłodę. Top z połowy sałaty, kiełki, ogórek, marchew, krewetki, i grzyby. Złóż dno każdego arkusza ryżu nad nadzieniem, a następnie złóż końce i zwiń w ciasny cylinder.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo PosiekanychGarść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
KiełkiKiełki
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
10
Miejsce rolki, szew stronie w dół, na talerzu. Powtórzyć moczenie z pozostałymi arkuszami papieru ryżowego, a następnie uformować 6 kolejnych rolek z pozostałym nadzieniem. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej. Przykryć wilgotnym ręcznikiem papierowym i folią; schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
11
Wytnij każdą rolkę po przekątnej na trzecie. Ułożyć na półmisku i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
12
* Dostępne na rynkach azjatyckich.

Składniki

2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepaski wielkości zapałek obrane z marchwi lub jicamypaski wielkości zapałek obrane z marchwi lub jicamy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwematchstick-size strips seeded English hothouse cucumbermatchstick-size strips seeded English hothouse cucumber2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekiełki fasoli mung lub kiełki daikon (Japońska biała rzodkiewka)kiełki fasoli mung lub kiełki daikon (Japońska biała rzodkiewka)32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzusfermentowany sos rybny (nam PLA)sfermentowany sos rybny (nam PLA)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście bazyliiświeże liście bazylii11 łyżka suszonego oreganoposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście kolendryświeże liście kolendry2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście miętyświeże liście mięty170opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeświeże grzyby shiitake, łodygowe, kaps cienko pokrojoneświeże grzyby shiitake, łodygowe, kaps cienko pokrojone2ząbki czosnkuząbki czosnku2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno rozdrobniona sałata lodowa lub zielona kapustadrobno rozdrobniona sałata lodowa lub zielona kapusta1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielone chili jalapeño z nasionamimielone chili jalapeño z nasionami1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z limonkiświeży sok z limonki22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgesuszone cienkie chińskie paluszki ryżowe (maifun)suszone cienkie chińskie paluszki ryżowe (maifun)12arkusze12 8-do-9-calowy okrągły papier ryżowy12 8-do-9-calowy okrągły papier ryżowy227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgegotowane obrane krewetki średnie deveined, pokrojone wzdłuż na półgotowane obrane krewetki średnie deveined, pokrojone wzdłuż na pół591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej11 łyżka suszonego oreganoocet ryżowy niesezonowanyocet ryżowy niesezonowany

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje36
Ocena Zdrowia4
Magazyn