Roladki Miodowo-Pszenne Z Koniczyny
Roladki miodowo-pszenne z koniczyny to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 159 kalorii. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką miód, masło, jajko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Roladki Miodowo-Pszenne Z Koniczyny, Roladki Obiadowe Miodowo-Pszeniczne Z Koniczyny, oraz Pełnoziarniste Roladki Obiadowe Z Koniczyny.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w 1 szklance ciepłej wody w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 1 1/2 szklanki mąki chlebowej, mąka pełnoziarnista, miód, masło, i sól do mieszaniny drożdży; mieszać aż dobrze wymieszane.
Dodać 1/4 szklanki mąki chlebowej; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto.
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki chlebowej, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
12 filiżanek muffin zalać sprayem do gotowania. Ciasto podzielić na 12 równych porcji. Pracując z 1 porcją na raz, podziel każdą porcję na 3 części; uformuj każdy kawałek w kulkę (przykryj pozostałe ciasto, aby nie wyschło).
Umieść 3 kulki w każdej filiżance muffin. Przykryć i odstawić 25 minut lub do podwojenia wielkości.
Połącz 1 łyżkę wody i jajka; pędzel na rolkach.
Piec w 425 przez 12 minut lub do lekko rumiane.