Roladki Lasagne z Krótkimi Żeberkami

Roladki Lasagne z Krótkimi Żeberkami
Short Rib Lasagna Rolls to śródziemnomorskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 55 g białka, 61 g tłuszczu i łącznie 1030 kalorii. Ten przepis służy 6 osobom. Za 6,3 USD za porcję ten przepis pokrywa 47% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 80 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką cebulę, mleko, mozzarellę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godzin i 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 92%. Ten wynik jest znakomity. Wypróbuj bułki lasagne z krótkimi żebrami, bułki lasagne z krótkimi żebrami i bourguignonne z krótkim żebrem, aby poznać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Żeberka: W dużym holenderskim piekarniku lub garnku o grubym dnie rozgrzej olej na średnim ogniu. Doprawić żeberka 2 łyżeczkami soli i 1 łyżeczką pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
3
Dodaj żeberka na patelnię i smaż, aż się zarumienią, około 4 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Wyjmij żeberka i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
5
Dodać cebulę, czosnek i rozmaryn. Doprawić solą i pieprzem. Gotuj, aż cebula będzie przezroczysta i miękka, około 5 minut. Zwiększ ogień do wysokiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodaj wino i drewnianą łyżką zeskrobuj brązowe kawałki, które przylegają do dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj bulion wołowy i żeberka na patelnię. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejsz ogień do wrzenia, przykryj patelnię i gotuj, aż mięso będzie bardzo miękkie, 2 1/2 do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Wyjmij żeberka i odłóż na bok, aż ostygną na tyle, że będzie można je unieść, około 20 minut. Wyrzucić kości i płyn z gotowania. Używając 2 widelców, pokrój mięso na kawałki o długości 2 cali (aby otrzymać około 2 1/4 szklanki rozdrobnionego mięsa).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
9
Nadzienie: W średnim rondlu o grubym dnie zagotuj mleko i śmietanę na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do niskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
10
Dodaj sery i mieszaj, aż się rozpuszczą, a sos będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
11
Zdejmij patelnię z ognia i dodaj szpinak, bazylię i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Rozdrobnione mięso włóż do średniej miski i posyp mieszanką szpinakową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Dodaj sól i pieprz. Używając widelca, mieszaj, aż składniki się połączą. Posmakuj i w razie potrzeby dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
14
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
15
Dodaj makaron i gotuj, aż będzie miękki, ale nadal twardy, mieszając od czasu do czasu, od 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
16
Odcedź i odłóż na bok.
17
Umieść ruszt piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Posmaruj masłem szklane naczynie do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
18
Rozłóż 1 szklankę sosu marinara na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Log (4 Uncje) Sera Koziego1 Log (4 Uncje) Sera Koziego
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
19
Połóż 4 makarony płasko na suchej powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
20
Rozłóż równomiernie 1/4 do 1/3 szklanki mieszanki nadzienia wzdłuż każdego makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
21
Zwinąć i ułożyć łączeniem do dołu w naczyniu do pieczenia. Powtórz tę czynność z pozostałym makaronem i nadzieniem, aby uzyskać 12 bułek lasagne. Na wierzch wyłóż pozostały sos marinara i posyp parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Log (4 Uncje) Sera Koziego1 Log (4 Uncje) Sera Koziego
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
22
Skropić oliwą z oliwek i piec, aż bułki lasagne się rozgrzeją, a ser zacznie brązowieć, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web

Składniki

4801 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKawałki warzyw wielkości kęsaKawałki warzyw wielkości kęsa8281 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.por, oczyszczony i pokrojony w dużą kostkę, tylko biała częśćpor, oczyszczony i pokrojony w dużą kostkę, tylko biała część1Batoniki toffi Heathświeżo zmielony czarny pieprz, dodatkowo do przyprawświeżo zmielony czarny pieprz, dodatkowo do przypraw1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeżo zmielony czarny pieprz, dodatkowo do przyprawświeżo zmielony czarny pieprz, dodatkowo do przypraw6krewetki i żyłkiMasło, do smarowania naczynia do pieczeniaMasło, do smarowania naczynia do pieczenia61 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.posiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia61 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.posiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia8calerozmaryn świeżyrozmaryn świeży2831 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.packet frozen spinach, thawed, drained, and squeezed of excess liquidpacket frozen spinach, thawed, drained, and squeezed of excess liquid2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony4goździkiczosnek obrany i zmiażdżonyczosnek obrany i zmiażdżony1191 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosól koszerna, plus dodatkowo do przyprawsól koszerna, plus dodatkowo do przypraw2Batoniki toffi Heathsól koszerna, plus dodatkowo do przyprawsól koszerna, plus dodatkowo do przypraw2831 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.12 lasagna noodles (about12 lasagna noodles (about7091 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1 log (4 uncje) sera koziego1 log (4 uncje) sera koziego1831 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 calabanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 cala23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina6krewetki i żyłkiOliwa z oliwek, do skropieniaOliwa z oliwek, do skropienia1cebula, grubo posiekanacebula, grubo posiekana501 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.świeżo starty parmezanświeżo starty parmezan1701 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/2 szklanki startego Pecorino Romano1/2 szklanki startego Pecorino Romano4721 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczerwone wino, takie jak pinot noirczerwone wino, takie jak pinot noir1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filiżanka rozdrobniona mozzarellafiliżanka rozdrobniona mozzarella

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Żeberka wołowe w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwonymi potrawami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy tłustsze kawałki mogą sobie poradzić z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które możesz spróbować, jest wino ONEHOPE Reserve Pinot Noir. Ma 4,1 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
Wino rezerwowe ONEHOPE Pinot Noir
Wino rezerwowe ONEHOPE Pinot Noir
Dojrzała czarna wiśnia | Cola | Bogaty | Wanilia
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia40
Magazyn