Roladki Kokosowo-Pomarańczowe
Bułki kokosowo-pomarańczowe mogą być tylko chlebem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 97 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 661 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz śmietanę, skórkę pomarańczową, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 82%. Podobne przepisy to Pomarańczowe Roladki w kształcie króliczka z pomarańczową glazurą, Babeczki pomarańczowo-kokosowe z lukrem serowo-pomarańczowym, oraz Roladki Pomarańczowe.
Instrukcje
Połączyć drożdże i 1/4 szklanki ciepłej wody w szklance 1-cup miarki; odstawić 5 minut.
Wymieszać razem mieszaninę drożdży, 1/4 szklanki cukru, 6 łyżek. roztopione masło, a następnie 3 składniki w dużej misce. Stopniowo mieszaj mąkę, tworząc sztywne ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 2 godziny lub do podwojenia luzem.
Połączyć 3/4 szklanki kokosa, skórka pomarańczowa, i pozostałe 3/4 szklanki cukru w małej misce.
Obrócić ciasto na dobrze posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść 15 do 16 razy lub aż będzie gładkie i elastyczne. Ciasto podzielić na 2 równe porcje.
Rozwałkuj 1 porcję ciasta w 12-calowe koło; pędzel z 1 łyżką. roztopione masło i posypać połową mieszanki kokosowej.
Pokrój na 12 równych klinów. Powtórz procedurę z pozostałą porcją ciasta.
Zakasać kliny, zaczynając od szerokiego końca, tworząc kształt półksiężyca.
Umieść rolki, skieruj boki w dół, w 3 rzędach w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia luzem.
Piec w 350 przez 25 do 30 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć z piekarnika i umieścić na stojaku z drutu.
Rozprowadzić pomarańczową glazurę równomiernie na gorących rolkach na patelni i posypać pozostałą 1/4 szklanki kokosa.