Roladki Kardamonowe
Need a chleb wegetariański? Bułki kardamonowe mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 321 kalorii, 5G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz aktywne drożdże, brązowy cukier, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szwedzkie Roladki Kardamonowe, Fińskie Roladki Kardamonu, oraz Szybkie Roladki Kardamonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce rozpuścić drożdże w 1/2 szklanki ciepłej wody (Około 110).
Odstawić, aż na powierzchni utworzą się spienione pęcherzyki, około 5 minut. W międzyczasie roztopić 1/2 szklanki masła na patelni na małym ogniu i ostudzić tylko do ogrzania.
Pozostaw 1/2 szklanki masła zmiękczyć w ciepłym miejscu, aż do smarowania.
Do drożdży dodać roztopione masło, cukier granulowany, jajka, 1/2 szklanki mleka, 4 1/2 szklanki mąki i sól. Wymieszać lub wymieszać w mikserze stojącym z hakiem do ciasta, aż będzie gładka, 5 minut. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się luzem, około 1 godziny.
Butter two 9-in. patelnie do ciast. Gdy ciasto podwoi się, uderz je i odwróć na lekko posypaną mąką powierzchnię.
Ciasto rozwałkować na 2 stopy. placki, posmarować zmiękczonym masłem, posypać brązowym cukrem i kardamonem.
Ciasto Roll do dziennika, szczypanie szew do uszczelnienia.
Pokrój dziennik na 16 kawałków i ułóż, pokrój boki w górę, w jednej warstwie w patelniach do ciast. Przykryć folią i schłodzić na noc.
Zdjąć folię z rolek i piec, aż złoty kolor i wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty, o 30 protokół.
Ostudzić na patelni 10 minut.
Ubij razem 1/4 szklanki mleka i 1/2 szklanki cukru pudru w małej misce.
Usuń rolki z patelni i skrop połowę tej cienkiej glazury.
Dodaj pozostałą 1/4 szklanki cukru pudru do pozostałej glazury i skropić na rolkach.