Roladki Cebulowe Półksiężycowe
Potrzebujesz chleba wegetariańskiego z dodatkiem lakto ovo ? Cebulowe bułeczki z półksiężycem mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 131 kalorii . Za 13 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24 osobom. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką cebulę, mąkę, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał bardzo zły (ale wciąż możliwy do naprawienia) wynik łyżkowy wynoszący 0% . Podobne przepisy obejmują bułki półksiężycowe z jagodami i migdałami , ciasteczka półksiężycowe bez jajek z kawałkami czekolady – ciasteczka bez jajek i bułki z jarmużem .
Instrukcje
W dużej misce utrzyj 1/2 szklanki masła i cukru na jasną i puszystą masę.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Rozpuścić drożdże w ciepłym mleku; dodać do ubitej masy.
Dodaj cebulę, sól i 1 szklankę mąki; ubijaj, aż się zmiksuje. Dosyp wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby powstało miękkie ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Uderz ciasto w dół. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podzielić na pół.
Każdą porcję rozwałkuj na 12-calowy placek. koło; pokrój każdy okrąg na 12 klinów.
Zwiń kliny zaczynając od szerszego końca i ułóż je stroną skierowaną w dół w odległości 2 cali od siebie na natłuszczonej blasze do pieczenia. Krzywa kończy się w dół, tworząc
półksiężyce. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 30 minut.
Piec w temperaturze 400° przez 9-11 minut lub do momentu lekkiego zarumienienia.
Zdjąć z patelni na druciane stojaki. Rozpuść pozostałe masło; posmaruj ciepłe bułeczki.