Rolada z piersi indyka z zielonymi Chiles i fetą
Rolada z piersi indyka z zielonymi Chiles i fetą wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 16. To danie główne ma 262 kalorie, 31g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oregano, połówki piersi indyka, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 59%. Spróbuj Rolada z piersi indyka z zielonymi Chiles i fetą, Rolada Z Piersi Indyka, oraz Wakacyjna Rolada Z Piersi Indyka Faszerowana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Char chiles nad płomieniem gazowym lub w brojlerach, aż poczerniały na całym. Zamknąć w papierowej torbie 10 minut, a następnie obrać i nasiona. (Można przygotować 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Ubij olej, czosnek i kminek w małej misce, aby zmiksować. Za pomocą małego ostrego noża usunąć kości z 1 piersi indyka; kości rezerwowe.
Umieść pierś, od strony skóry w dół, między 2 arkuszami folii. Funt z młotkiem do grubości 1/2 cala (około 12x9-calowy nieregularny prostokąt).
Usuń górny arkusz plastiku.
Indyka posmarować 1/4 mieszaniny oleju; posypać solą i pieprzem. Wierzch równo z połową spłaszczonych chiles.
Chili posypać połową fety, następnie 2 łyżki oregano. Zaczynając od 1 długiej strony, zwiń galaretkę z piersi indyka. Zabezpieczyć krawędź szaszłykami lub wykałaczkami, a następnie związać sznurkiem kuchennym. Powtórz z pozostałą piersią indyka, 1/4 mieszanki oleju, chiles, feta i 2 łyżki oregano. Olej Dwie metalowe patelnie do pieczenia 13x9x2 cali.
Rolady przekładamy na przygotowane Patelnie, szaszłyki od strony dołu.
Roladki posmarować pozostałą mieszaniną oleju.
Dodaj zarezerwowane kości do patelni.
Roladki posypać solą i pieprzem. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Rozgrzej piekarnik do 204°. rolady piecz, aż termometr włożony do najgrubszej części zarejestruje 160 ° F, około 35 minut.
Wyjąć rolady z piekarnika; odstawić w temperaturze pokojowej 5 minut.
Rolady przełożyć na deskę do krojenia; namiot z folią.
Umieść te same patelnie do pieczenia nad palnikami na dużym ogniu.
Dodaj 1 szklanka bulionu, 1/2 szklanki wina i 1 łyżka oregano do każdej patelni; gotować, aż płyn w każdej patelni zmniejszy się do 1 szklanki, skrobanie się rumiane kawałki, o 5 protokół. Odrzuć kości. Doprawić sosem solą i pieprzem.
Usunąć Sznurek i szaszłyki z rolad.
Każdy pokroić na osiem plastrów; przenieść do talerza.
Zalać sosem i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.