Rolada z piersi indyka z zielonymi Chiles i fetą

Rolada z piersi indyka z zielonymi Chiles i fetą
Rolada z piersi indyka z zielonymi Chiles i fetą wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 16. To danie główne ma 262 kalorie, 31g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oregano, połówki piersi indyka, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 59%. Spróbuj Rolada z piersi indyka z zielonymi Chiles i fetą, Rolada Z Piersi Indyka, oraz Wakacyjna Rolada Z Piersi Indyka Faszerowana dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Char chiles nad płomieniem gazowym lub w brojlerach, aż poczerniały na całym. Zamknąć w papierowej torbie 10 minut, a następnie obrać i nasiona. (Można przygotować 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Ubij olej, czosnek i kminek w małej misce, aby zmiksować. Za pomocą małego ostrego noża usunąć kości z 1 piersi indyka; kości rezerwowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
CzosnekCzosnek
KminekKminek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Umieść pierś, od strony skóry w dół, między 2 arkuszami folii. Funt z młotkiem do grubości 1/2 cala (około 12x9-calowy nieregularny prostokąt).
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
Usuń górny arkusz plastiku.
5
Indyka posmarować 1/4 mieszaniny oleju; posypać solą i pieprzem. Wierzch równo z połową spłaszczonych chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Papryka ChiliPapryka Chili
Cała TurcjaCała Turcja
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Chili posypać połową fety, następnie 2 łyżki oregano. Zaczynając od 1 długiej strony, zwiń galaretkę z piersi indyka. Zabezpieczyć krawędź szaszłykami lub wykałaczkami, a następnie związać sznurkiem kuchennym. Powtórz z pozostałą piersią indyka, 1/4 mieszanki oleju, chiles, feta i 2 łyżki oregano. Olej Dwie metalowe patelnie do pieczenia 13x9x2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Papryka ChiliPapryka Chili
GalaretkaGalaretka
Ser FetaSer Feta
RolkaRolka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
WykałaczkiWykałaczki
SzaszłykiSzaszłyki
7
Rolady przekładamy na przygotowane Patelnie, szaszłyki od strony dołu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
8
Roladki posmarować pozostałą mieszaniną oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Dodaj zarezerwowane kości do patelni.
10
Roladki posypać solą i pieprzem. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RolkaRolka
11
Rozgrzej piekarnik do 204°. rolady piecz, aż termometr włożony do najgrubszej części zarejestruje 160 ° F, około 35 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
12
Wyjąć rolady z piekarnika; odstawić w temperaturze pokojowej 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Rolady przełożyć na deskę do krojenia; namiot z folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
14
Umieść te same patelnie do pieczenia nad palnikami na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
15
Dodaj 1 szklanka bulionu, 1/2 szklanki wina i 1 łyżka oregano do każdej patelni; gotować, aż płyn w każdej patelni zmniejszy się do 1 szklanki, skrobanie się rumiane kawałki, o 5 protokół. Odrzuć kości. Doprawić sosem solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
BulionBulion
SOSSOS
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Usunąć Sznurek i szaszłyki z rolad.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
17
Każdy pokroić na osiem plastrów; przenieść do talerza.
18
Zalać sosem i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS

Polecane wino: Dornfelder, Riesling

Niemiecki w menu? Spróbuj sparować z Dornfelder i Riesling. Piwo może wydawać się naturalnym wyborem dla niemieckiego jedzenia, ale niemiecki riesling wspaniale komponuje się z owocami morza i sznyclem, podczas gdy niemiecki czerwony Dornfelder dobrze komponuje się z wołowiną i mięsem z dziczyzny. Jednym z win, które można spróbować jest Heinz Eifel Shine Dornfelder Sweet red. Ma 3,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Heinz Eifel Shine Dornfelder Sweet Red
Heinz Eifel Shine Dornfelder Sweet Red
Odbicie promieni słonecznych od rzeki Rhein pomaga dojrzewać te obfite czerwone winogrona, tworząc w ten sposób pełne wino o Smaku ciemnoczerwonych owoców z dobrze zbalansowaną słodyczą.Ciesz się lekko schłodzonym samodzielnie lub z serami, makaronem sałatkowym i rybami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia20
Magazyn