Rolada z kurczaka z mieszanymi warzywami i smażonymi ziemniakami
Rolada z kurczaka z mieszanymi warzywami i smażonymi ziemniakami może być dobrym przepisem na rozszerzenie pola przepisu na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 30g białka, 10g tłuszczu i w sumie 399 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis służy 2 i kosztuje $1.91 za porcję. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga marchewki, połówek piersi kurczaka, papryki oraz koszernej soli i pieprzu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, który jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pan Cai (King-Sized Bowl of Mixed Vegetables), Ken Hom ' s Stir Fried Mixed Vegetables, oraz Smażone udka z kurczaka z kremem Pancetta na ziemniakach Confit.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Młotkiem do mięsa ubij połówki piersi kurczaka, aż będą cienkie. Połóż każdą połowę na dużym kawałku folii i dopraw kurczaka solą i pieprzem do smaku.
Na patelni do smażenia na średnim ogniu rozgrzej 1 łyżkę oleju i podsmaż warzywa do miękkości. Podziel warzywa na pół i ułóż na środku każdej piersi kurczaka.
Zwiń każdego kurczaka w kłodę i zawiń szczelnie w folię. Zawiąż końce chusty w węzeł. Przykryj dno płytkiego naczynia do pieczenia wodą i dodaj kurczaka.
Piec do ugotowania, około 20 do 30 minut.
W międzyczasie podgrzej dużą patelnię do smażenia na średnim ogniu, dodaj pozostałe 1/2 szklanki oliwy z oliwek. Gdy olej będzie gorący, dodaj ziemniaki i smaż na złoty kolor.
Usuń z oleju do ręczników papierowych, aby spuścić. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Wyjmij kurczaka z piekarnika na deskę do krojenia. Wyrzuć folię i pokrój. Ułóż ziemniaki na talerzach i posyp kurczakiem.
Polecane wino: Riesling, Dornfelder
Riesling i Dornfelder to moje najlepsze typy dla Rouladen. Piwo może wydawać się naturalnym wyborem dla niemieckiego jedzenia, ale niemiecki riesling wspaniale komponuje się z owocami morza i sznyclem, podczas gdy niemiecka czerwień, taka jak Dornfelder, dobrze komponuje się z wołowiną i dziczyzną. Weingut Schneider Niederhauser Hermannshohle Riesling Trocken z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Weingut Schneider Niederhauser Hermannshohle Riesling Trocken]()
Weingut Schneider Niederhauser Hermannshohle Riesling Trocken
Dymne aromaty prowadzą do podniebienia, które jest niesamowicie jedwabiste, słone i wyraziste; kwiat wiśni i piargi w ultra hi-def; delikatne szczypanie chilijskiej nici na wykończeniu nie przeszkadza w chłodnej, przewiewnej złożoności. Nie pamiętam lepszego rocznika tego wina.