Rolada z kremem truskawkowym
Przepis na roladę truskawkową można przygotować w około 45 minut . Ten deser ma 157 kalorii , 4 g białka i 10 g tłuszczu na porcję. Za 41 centów za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest na 10 osób. Ten przepis z Allrecipes wymaga soli, cukru, mąki i wody. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy dzięki temu przepisowi. 96 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Z wynikiem spoonacular wynoszącym 34% , to danie jest raczej kiepskie. Podobne przepisy obejmują Fresh Strawberry Baked Mini Donuts with Strawberry-Lime Glaze , Strawberry Shortcake w. Mini Strawberry PopTarts i Thirst-Quenching Strawberry Cocktail & Virgin Strawberry Mojito .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Posmaruj masłem formę do rolady. Wyłóż ją posmarowaną masłem folią aluminiową lub posmarowanym masłem papierem pergaminowym.
Ubij jajka, aż będą gęste i cytrynowe. Stopniowo dodawaj 1 szklankę białego cukru, cały czas ubijając. Wymieszaj z wodą i ekstraktem waniliowym. Wymieszaj z mąką, proszkiem do pieczenia i solą.
Piecz przez 15 minut. Powinno być sprężyste w dotyku i zaczynać odchodzić od brzegów formy.
Rozłóż ściereczkę i posyp ją cukrem pudrem. Przełóż galaretkę na ściereczkę. Zdejmij papier lub folię.
Odetnij przypieczone brzegi.
Zawiń ciasto w ściereczkę i pozostaw do ostygnięcia.
Dodaj niesmakową żelatynę i 1 łyżkę cukru. Wymieszaj z truskawkami. Rozwiń ciasto.
Posmaruj kremem truskawkowym i ponownie zwiń. Schłodź. Przykryj wierzch większą ilością bitej śmietany podczas serwowania.