Rolada z kraba, awokado i Mango

Rolada z kraba, awokado i Mango
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 488 kalorii, 20g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.75 za porcję. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Jeśli masz awokado, nasiona sezamu, nori i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z krabowego Mango i awokado, Sałatka krabowa z awokado i Mango, oraz Mango Crab Tower z awokado.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: bamboo sushi mat
2
* Można znaleźć na specjalnych rynkach azjatyckich
3
Propozycja podania: wasabi, słodki imbir, sos sojowy
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
WasabiWasabi
4
W średniej misce wymieszać mięso krabowe, majonez, sok z cytryny i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
CrabmeatCrabmeat
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Umieść kawałek folii na macie do sushi. Za pomocą mokrych palców równomiernie rozprowadzić 1 1/4 szklanki ryżu na plastikowej folii, tworząc prostokąt nieco mniejszy niż mata do sushi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Groszek Goya®Groszek Goya®
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
6
Połóż arkusz nori na ryżu. Ułóż 1/4 mieszanki kraba wzdłuż środka nori, pozostawiając 2-calową granicę na górze. Top mieszaniny kraba z 1/4 plasterki awokado,1/4 plasterki mango, i 1/4 plasterki czerwonej papryki. Używając maty do sushi jako przewodnika, złóż ryż na nadzieniu i zwinąć w cylinder.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
Plastry AwokadoPlastry Awokado
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
KrabKrab
NoriNori
Groszek Goya®Groszek Goya®
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
7
Zdjąć folię. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
8
Każdą roladę posypać czarnym sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sezam CzarnySezam Czarny
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
9
Aby podać, używając ostrego, wilgotnego noża, pokrój każdy cylinder na 6 sztuk (ponownie zamocz nóż po każdym kromce). Ułóż roladki krabowe na półmisku i podawaj z wasabi, słodkim marynowanym imbirem i sosem sojowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
WasabiWasabi
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
10
* Można znaleźć na specjalnych rynkach azjatyckich
11
Umieść ryż i wodę w średnim rondlu na dużym ogniu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Przykryj patelnię i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Dusić 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Posypać octem ryż i wymieszać widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Groszek Goya®Groszek Goya®
13
Przełożyć ugotowany ryż na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia. Przed użyciem pozostaw ryż do całkowitego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Aubert Lauren Vineyard Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 139 dolarów za butelkę.
Aubert Lauren Vineyard Chardonnay
Aubert Lauren Vineyard Chardonnay
Lauren Estate Chardonnay z 2011 roku zawsze przypomina hipotetyczną mieszankę vintage Sonoma Coast z białym burgundem. Ten 2011 Lauren jest naturalnie czysty z zielonymi odcieniami chlorofilu na krawędzi. Aromaty są klasyczne z niuansami cytrynowo-mineralnymi, suszoną gruszką, a nawet nutami przypominającymi zieloną herbatę. Wyraźne aromaty owoców i minerałów dają organiczne poczucie miejsca. Bukiet jest wielopłaszczyznowy z nutami jabłkowych wypieków i mokrych kamieni. W ustach wyczuwalna jest gliceryna, po której następuje struktura kwasowa występująca tylko u Lauren.Wino ma lekką mglistą klarowność, co pokazuje zaangażowanie Auberta w minimalizację interwencyjnej produkcji wina.
TrudnośćTwardy
Gotowe W27 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Magazyn