Rolada z dyni cynamonowej z nadzieniem czekoladowym
Jedna porcja zawiera 399 kalorii, 6G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Mieszanka sera mascarpone, mielony cynamon, puree z dyni i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Chocolate Chip Pumpkin Cinnamon Roll Dutch Baby, Rolada dyniowa z nadzieniem z serem śmietankowym, oraz Rolada Z Ciasta Dyniowego Z Nadzieniem Z Serem Śmietankowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. masło 11-przez-17-calowy obramowany, nonstick blachy do pieczenia. Wyłożyć patelnię papierem do pieczenia i posmarować masłem papierem do pieczenia.
Połóż czysty ręcznik kuchenny na powierzchni roboczej i odkurz cukrem pudrem.
Ciasto: w średniej misce wymieszać mąkę, cynamon, proszek do pieczenia i sól. W innej średniej misce, za pomocą elektrycznego miksera ręcznego na dużej prędkości, ubić cukier i jajka razem, aż gruby, o 2 protokół. Beat w puree z dyni. Stopniowo ubić w mieszaninie mąki.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i równomiernie rozprowadzić.
Piec, aż ciasto sprężyny z powrotem po dotknięciu, o 12 protokół.
Uruchom cienką metalową szpatułkę wokół krawędzi ciasta i natychmiast odwróć patelnię na ręcznik kuchenny. Ostrożnie odklej pergamin. Zaczynając od wąskiego końca, zwiń ciasto i ręcznik razem w kłodę. Całkowicie schłodzić na stojaku z drutu, około 45 minut.
Umieścić czekoladę i masło w średniej misce.
Umieść miskę na patelni z ledwo gotującą się wodą. Mieszać, aż czekolada stopi się i mieszanina jest gęsta, o 2 protokół.
Dodać ser mascarpone i za pomocą miksera ręcznego ubić na gładką masę.
Ostrożnie rozwiń ciasto i usuń ręcznik. Za pomocą szpatułki rozłóż nadzienie na ciasto.
Zwinąć ciasto i owinąć w folię. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny. Gdy będziesz gotowy do podania, pokrój roladę na plastry o grubości 1/2 cala i ułóż na talerzu.