Rolada imbirowo-orzechowa z lukrem Pekan
Przepis Rolada imbirowo-orzechowa z miodowo-glazurowanymi orzechami pekan jest gotowy w około 5 godzin i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 544 kalorie, 6G białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz krystalizowany imbir, sól, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Janet ' s St. Regis Pecan Pie W / Honey Glazed Pecans, 5 Minut Klon-Imbir Szkliwione Orzeszki Pekan, oraz Prażone buraki z lukrem Pekan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. dno linii i boki 15 - przez 10-przez 1-calowy galaretki-roll patelni z folią, matowa strona do góry, i pędzla z roztopionym masłem. Pył miski z mąką, wybijając nadmiar.
Drobno zmiel pekany z mąką tortową, kakao, przyprawami i solą w robocie kuchennym. Ubij razem żółtka, brązowy cukier i melasę za pomocą miksera elektrycznego z dużą prędkością, aż mieszanina będzie bardzo gęsta i jasnobrązowa i utworzy wstążkę, gdy trzepak zostanie podniesiony, około 2 minut z modelem stojącym i 5 minut z ręcznym.
Delikatnie, ale dokładnie złożyć mieszaninę orzechów pekan.
Przenieść 1 Puchar ciasto do innej miski i złożyć w 1/4 szklanki roztopionego masła, a następnie złożyć mieszaninę masła do pozostałych ciasto delikatnie, ale dokładnie.
Ubij białka oczyszczonymi ubijakami w innej misce, aż po prostu utrzymają miękkie szczyty (nie przegrzewaj). 1/4 białek wymieszać w ciasto, aby rozjaśnić, a następnie delikatnie, ale dokładnie złożyć pozostałe białka.
Rozłóż ciasto równomiernie w galaretce-roll patelni i piec w środku piekarnika, aż zestaw i firmy w dotyku, o 12 protokół. Schłodzić w patelni na stojaku i przykryć folią.
Śmietanę ubić z cukrem, aż tylko utrzyma sztywne szczyty, a następnie złożyć w 6 łyżkach krystalizowanego imbiru.
Nałóż 18-calową folię na powierzchnię roboczą i posyp cukrem. Odwróć ciasto na arkusz folii i Delikatnie odklej folię od góry. Łyżka trzy czwarte bitej śmietany na ciasto, pozostawiając 1/2-cala granicy wokół krawędzi.
Zaczynając od krótkiej strony i używając folii jako pomocy, zwinąć ciasto, galaretkę i przenieść, szew w dół, na talerz.
Tuż przed podaniem łyżkę pozostałej bitej śmietany na roladzie i posypać pekanami polanymi miodem i pozostałym krystalizowanym imbirem.
* Warstwa ciasta może być wykonana 2 dni wcześniej i przechowywana, dobrze owinięta folią, w temperaturze pokojowej.* Roladę można napełnić i zwinąć 1 dzień wcześniej, a następnie schłodzić, przykryć.