Rolada galaretki malinowej z morelowym Coulis
Malinowa galaretka z morelowym Coulis może być właśnie deserem, którego szukasz. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 313 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz wyciąg z migdałów, proszek do pieczenia, maliny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Rolada Galaretki Malinowo-Migdałowej, Migdałowa galaretka z malinowym nadzieniem, oraz Mini serniki z malinowym Coulis.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, pokryj patelnię z galaretką o wymiarach 15 x 10 cali sprayem do gotowania i ułóż papier woskowy. Pokryć papierem w sprayu do gotowania; odstawić.
Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól połączyć, mieszając trzepaczką. Jajka ubić w dużej misce mikserem z dużą prędkością, aż będą blade i puszyste (około 4 minut). Stopniowo dodawać granulowany cukier, wanilię, skórkę i ekstrakt z migdałów, ubijając do zgęstnienia (około 4 minut). Przesiać połowę mieszanki mąki na mieszaninę jaj; złożyć. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną mąki. Łyżka ciasto do przygotowanej patelni; rozprowadzić równomiernie.
Piec w temperaturze 400 przez 10 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po dotknięciu lekko w środku. Poluzuj ciasto z boków patelni; przełóż na ręcznik do naczyń posypany 2 łyżkami cukru pudru. Ostrożnie odkleić papier woskowy; ostudzić 1 minutę. Zaczynając od wąskiego końca, zwinąć ciasto i ręcznik razem.
Miejsce, szew w dół, na stojaku z drutu; całkowicie schłodzić (około 1 godziny). Rozwiń ostrożnie; usuń ręcznik.
Rozłóż dżem na cieście, pozostawiając granicę 1/2 cala. Przeroll ciasto, i miejsce, szew w dół, na talerzu.
Posypać 2 łyżkami cukru pudru.
Aby przygotować coulis, odcedzić morele w durszlaku nad miską, rezerwując 1 łyżkę soku.
Umieść morele, 1 łyżkę soku, miód i amaretto w blenderze; przetrzyj do uzyskania gładkiej konsystencji.