Rolada dyniowa z kremem maślanym imbirowym
Rolada dyniowa z kremem maślanym imbirowym może być właśnie wegetariańskim przepisem na lakto ovo, którego szukałeś. Ten przepis służy 8 osobom. Za 86 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 488 kalorii, 7 g białka i 23 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i kup proszek do pieczenia, mielony cynamon, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre w bardzo przystępnej cenie. Ten przepis z Foodnetwork ma 2 fanów. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to europejskie danie. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 57 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżką wynoszący 26%. Podobne przepisy to Rolada Dyniowa z Kremem Imbirowym, Babeczki Dyniowo-Imbirowe z Kremem Klonowym i Rolada Kokosowa Z Kremem Rumowym.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Nasmaruj blachę o wymiarach 13 na 18 na 1 cal. Blachę wykładamy papierem pergaminowym, natłuszczamy i posypujemy mąką.
W małej misce przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon, imbir, gałkę muszkatołową i sól i wymieszaj, aby połączyć.
Umieść jajka i cukier granulowany w misie miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek i ubijaj na średnio-wysokiej prędkości przez 3 minuty, aż masa stanie się jasnożółta i zgęstnieje. Mikserem na niskich obrotach dodaj dynię, następnie powoli dodawaj mieszankę mąki, mieszając aż do połączenia. Dokończyć wyrabianie ciasta ręcznie gumową szpatułką.
Wylać na przygotowaną blachę i równomiernie rozprowadzić.
Piec ciasto przez 10 do 12 minut, aż wierzch odskoczy po delikatnym dotknięciu.
W czasie pieczenia ciasta rozłóż czystą, cienką bawełnianą ściereczkę na płaskiej powierzchni i równomiernie przesiej na nią całą 1/4 szklanki cukru pudru. (Zapobiegnie to przyklejaniu się ciasta do ręcznika.) Zaraz po wyjęciu ciasta z piekarnika rozluźnij jego brzegi i obróć prosto na przygotowany ręcznik. Oderwij papier pergaminowy. Delikatnie zwiń ciepłe ciasto i ręcznik razem (nie dociskaj!), zaczynając od krótszego końca ciasta. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia na metalowej kratce.
W międzyczasie zrób nadzienie. W misie elektrycznego miksera wyposażonego w końcówkę do ubijania ubijaj mascarpone, cukier puder i śmietanę przez około minutę, aż masa będzie jasna i puszysta. Wymieszaj krystalizowany imbir i sól.
Aby złożyć ciasto, ostrożnie rozwałkuj ciasto na deskę, podkładając ręcznik.
Ciasto równomiernie smarujemy nadzieniem. Zwiń ciasto ponownie w spiralę, używając ręcznika jako prowadnicy.
Zdejmij ręcznik i odetnij końce, aby uzyskać schludny brzeg. Posypać cukrem pudrem i podawać pokrojone w plasterki.
Polecane wino: Riesling, Dornfelder
Rouladen świetnie komponuje się z Rieslingiem i Dornfelderem. Piwo może wydawać się naturalnym wyborem do niemieckiej kuchni, ale niemiecki riesling doskonale komponuje się z owocami morza i sznyclami, a niemiecki czerwony, taki jak Dornfelder, dobrze komponuje się z wołowiną i dziczyzną. NV Ruinart , Wine z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 89 dolarów za butelkę.
![NV Ruinart, Wino]()
NV Ruinart, Wino