Rolada Czekoladowa
Bułka czekoladowa może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 359 kalorii. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz kakao, śmietanę do bicia, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 22%, który nie jest tak wybitny. Spróbuj Ciasteczka Czekoladowe Roll-Out, Bułka Czekoladowa Lżejsza Od Powietrza, oraz Rolada Z Ciasta Czekoladowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Nasmaruj dno i boki 15-x 10-calowej patelni jellyroll; linia papierem woskowym. Nasmaruj papier woskowy i pył kakao. Odstawić przygotowaną patelnię na bok.
Żółtka ubić z dużą prędkością mikserem elektrycznym do uzyskania piany. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki cukru granulowanego, ubijając aż będzie gęsty i blady. Stopniowo mieszać w 1/2 szklanki kakao, 1 1/2 łyżeczki wanilii, i szczypta soli, ubijając aż dobrze wymieszane.
Białka ubijać do uzyskania miękkich pików; stopniowo dodawać pozostały 1/2 szklanki cukru granulowanego, ubijając aż do uzyskania sztywnych pików. Złóż delikatnie do mieszanki kakaowej.
Rozprowadzić ciasto równomiernie na przygotowanej patelni jellyroll.
Piec w temperaturze 375 przez 12 do 15 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Przesiać 2 łyżki kakao w 15-x 10-calowy prostokąt na ręcznik tkaniny.
Wyjąć ciasto z piekarnika, uruchomić nóż wokół krawędzi patelni poluzować ciasto, i włączyć ciasto na przygotowanym ręcznikiem.
Obrać papier woskowy z ciasta; przyciąć krawędzie ciasta i wyrzucić. Zaczynając od krótkiego końca, zwiń ciasto i ręcznik razem; umieść, szew w dół, na stojaku z drutu do ostygnięcia.
Ubij śmietanę na małej prędkości mikserem elektrycznym, aż się spieni; dodaj 1/2 szklanki cukru pudru, pozostałą 1/4 szklanki kakao i pozostałą 1 łyżeczkę wanilii. Beat z dużą prędkością, aż miękkie szczyty tworzą.
Rozwiń ciasto i równomiernie rozprowadź mieszankę bitej śmietany, pozostawiając 1-calową granicę wokół krawędzi. Reroll ciasto bez ręcznika, i miejsce, szew stronie w dół, na półmisek; udekorować, w razie potrzeby.