Rolada Cytrynowo-Makowa
Nigdy nie można mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc spróbuj rolady cytrynowo-Makowej. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 251 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka białek, oleju roślinnego, maku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 12%. Podobne przepisy to Chewy migdałowe batoniki z makiem (również odmiana cytrynowego maku), Mąka kokosowa muffinki z makiem cytrynowym z kremowym lukrem cytrynowym, oraz Bezglutenowy chleb cytrynowy z polewą miodowo-cytrynową.
Instrukcje
Zalać galaretkę o wymiarach 15 x 10 cali sprayem do gotowania; dno linii papierem woskowym. Papier woskowy pokryć sprayem do gotowania; wsypać 2 łyżeczki mąki.
Białka ubić z dużą prędkością miksera do uzyskania piany. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru granulowanego, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty.
Ubić żółtka w dużej misce z dużą prędkością miksera przez 4 minuty. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki cukru granulowanego, ubijając aż będzie gęsty i blady (około 2 minut). Ubić w skórce cytryny, soku i oleju. Delikatnie złożyć mieszaninę białka jaj w mieszaninę żółtka.
Połączyć 2/3 szklanki mąki, mak, proszek do pieczenia i sól, dobrze mieszając trzepaczką; delikatnie złożyć do masy jajecznej.
Łyżka ciasto ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 10 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po dotknięciu lekko w środku. Ciasto poluzować z boków patelni i wyłożyć na talerz posypany 1 łyżką cukru pudru; ostrożnie odkleić papier woskowy.
Posypać 1 łyżką cukru pudru; ostudzić 1 minutę. Zaczynając od wąskiego końca, zwiń ciasto i ręcznik razem.
Miejsce, szew w dół, na stojaku z drutu; całkowicie schłodzić (około 1 godziny).
Rozwiń ciasto ostrożnie, usuwając ręcznik.
Połączyć ubitą polewę z twarogiem cytrynowym.
Rozłóż ubitą mieszaninę na ciasto, pozostawiając 1/2-calowy margines wokół zewnętrznych krawędzi. Przeroll ciasto, i miejsce, szew w dół, na talerzu. Przykryć i schłodzić przez 4 godziny. 1 łyżkę cukru pudru przesiać na ciasto i pokroić w plasterki.