Rolada au Chocolat Pour Julia
Rolada au Chocolat Pour Julia może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 320 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 29 i kosztuje 55 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś proszek do pieczenia, olej roślinny, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Piknik, na początek-Un pique-nique, pour commencer, Julia Child ' s Coq au Vin, oraz Garnki De Chocolat dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Masło lub płaszcz z warzyw sprayu blachę do pieczenia, 12 X 17 X 2 cali. Wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie spryskać papierem. Odstawić.
Przesiać razem 1 szklankę cukru, mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Odstawić.
W dużej misce miksera elektrycznego wyposażonego w łopatkę lub bijaki, ubić żółtka z dużą prędkością. Obróć maszynę na niski poziom i wlej olej, wodę i wanilię. Stopniowo dodawaj przesiane składniki, a po prawie włączeniu obracaj prędkość na średnią i ubijaj, aż dobrze się połączą.
W innej czystej dużej misce, z batem lub czystymi ubijaczami, ubij 6 białek, aż uformują się miękkie szczyty. Zacznij na średniej prędkości i zwiększ prędkość, gdy szczyty zaczynają się formować. Stopniowo wlać pozostałą 1/2 szklanki cukru i nadal ubijać, aż białka będą lśniące i jędrne, ale nie sztywne. Gumową szpatułką złóż jedną czwartą białek do mieszaniny czekolady, a następnie zeskrobaj mieszaninę czekolady z powrotem do białek, szybko składając, aż do całkowitego włączenia.
Zeskrobać na przygotowaną patelnię i rozprowadzić szpatułką przesuniętą, wygładzając i wyrównując wierzch.
Piec, aż krawędzie ciasta odciągną się od patelni i ciasto wróci po lekkim naciśnięciu, 25 do 30 minut. Chłodny na stojaku.
Gdy całkowicie ostygnie, umieść patelnię na twardej powierzchni. Ostrym nożem pokrój zewnętrzne krawędzie całego ciasta, oddzielając ciasto od patelni.
Posypać 2 łyżki cukru granulowanego na powierzchni ciasta (aby zapobiec przywieraniu podczas odwracania ciasta). Odwróć drugą tacę do pieczenia na wierzchu ciasta i odwróć ciasto na drugą tacę. Ostrożnie oderwij pergamin, Odwróć Papier i połóż z powrotem na torcie. Odwróć ciasto i papier tak, aby papier był na blasze do pieczenia, a strona z cukrem była na górze. Jesteś teraz gotowy, aby rozłożyć nadzienie na ciasto.
Umieść ciasto z jedną z 17-calowych stron bezpośrednio przed sobą. Za pomocą szpatułki rozprowadź 11 2 filiżanek musu czekoladowo-orzechowego na powierzchni ciasta do krawędzi trzech boków, pozostawiając około 1 cala przestrzeni wzdłuż jednej strony bezpośrednio przed sobą (patrz zdjęcie). Wyrównaj wypełnienie. Przechowywać w lodówce pozostałą mus, pokryte.
Zaczynając od 17-calowej strony przed tobą, używając pergaminu, aby pomóc ci, zwinąć ciasto w kierunku przeciwnej strony, całkowicie obejmując nadzienie (patrz zdjęcie). Upewnij się, że nie zwijasz papieru do ciasta. Owiń papier wokół zwiniętego ciasta, aby zabezpieczyć (patrz zdjęcie). Pozostawić ciasto na patelni i przechowywać w lodówce, aż nadzienie jest jędrne, co najmniej 2 godziny, do nocy.
Aby służyć, wyjmij ciasto z lodówki i rozwiń papier na twardą powierzchnię. Za pomocą długiego ząbkowanego noża odetnij kawałek o przekątnej 2 cali z każdego końca. Z końcówką # 3 star umieszczoną w torbie na ciasto, wymieszaj 10 lub 12 rozet musu rozmieszczonych równomiernie na czubku ciasta. Pył z przesianym cukrem cukierniczym. Ostrożnie przełożyć na talerz i przechowywać w lodówce do czasu potrzebnego. Gotowy do podania pokroić na 10 lub 12 porcji. Podaj pozostały mus.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition