Rogaliki Pełnoziarniste
Rogaliki pełnoziarniste to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 346 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Mieszanka miodu, masła, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 25%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Rogaliki, Rogaliki, oraz Rogaliki.
Instrukcje
W małej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Odstawić, aż kremowy, o 10 protokół. Wymieszać z miodem i 3/4 szklanki mąki.
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji. Przykryć miskę i odstawić na 1 1/2 godziny.
W dużej misce, połączyć kawałki masła z pozostałej mąki szklanki.
Wlać ciasto drożdżowe i wymieszać do zwilżenia. Obrócić ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię, wkleić ciasto i zwinąć w prostokąt. Złóż 1/3 ciasta w kierunku środka, a następnie złóż drugą stronę ciasta na pierwszym 1/
Podnieś ciasto i wyczyść powierzchnię roboczą.
Posypać powierzchnię mąką i powtórzyć; walcowanie i składanie 3 razy więcej. Ciasto musi być twarde; jeśli nie, zamrozić na 45 minut.
Ciasto pokroić w prostokąt.
Pokroić na 3 części, 1 część na każde 4 rogaliki. Przer. z jednym kawałkiem na raz, trzymając inne w lodówce, aż będą gotowe do użycia.
Zwiń każdy kawałek indywidualnie w prostokąty o grubości 1/4 cala.
Wytnij każdy kawałek w poprzek po przekątnej, tworząc 4 Trójkąty.
Zwiń od szerokiego końca do punktów i zakrzywionych końców, tworząc kształt półksiężyca.
Umieścić na nieprzetworzonych arkuszach ciasteczek.
W małej misce ubić razem jajko i wodę.
Rogaliki posmarować umyciem jajecznym i odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Rogaliki polewamy mieszanką jajeczną jeszcze raz przed pieczeniem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż puffed i brązowy, o 15 protokół.
Ostudzić lekko i podawać.