Rogaliki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj rogalików. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 202 kalorie, 7G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś cukier, niebieloną mąkę, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Rogaliki, Rogaliki, oraz Rogaliki.
Instrukcje
Używając miksera stojącego wyposażonego w hak do ciasta (lub miksera ręcznego), mieszaj mleko i drożdże na małej prędkości przez 5 do 10 sekund, aby rozpuścić drożdże.
Dodać mąkę uniwersalną, mąkę chlebową, sól, cukier i 2 łyżki miękkiego masła i nadal mieszać na małej prędkości przez 3 do 4 minut, lub aż masło jest w pełni włączone i ciasto jest gładkie.
Wyjmij ciasto z miski miksera, umieść je na tacy i przykryj luźno folią. Ten blok ciasta nazywa się détrempe.
Umieść tacę w lodówce na co najmniej 6 godzin lub do 12 godzin. Ciasto będzie jędrne, a drożdże podejmą pewne działania i trochę udowodnią.
Co najmniej 6 godzin później umieść détrempe Na Dobrze posmarowanej mąką powierzchni roboczej, a następnie mocno naciśnij, aby utworzyć około 8-calowy kwadrat. Obróć kwadrat tak, aby wyglądał jak diament baseballowy. Użyj boków dłoni, aby zaznaczyć 7-calowy kwadrat pośrodku diamentu, tworząc trójkątne klapy w 4 rogach.
Najlepiej jak potrafisz, rozwałkuj każdą z trójkątnych klap w Kwadratowy kształt (około 3-calowych kwadratów). Będziesz musiał szarpnąć trochę na krawędziach, aby pociągnąć klapę w kwadrat podczas toczenia. Kiedy skończysz, cały kawałek ciasta będzie około 12 cali szerokości i wysokości, z 6-calowym kwadratowym guzkiem w środku i jedną kwadratową klapą z każdej strony tego guzka. 6-calowa bryła kwadratowa będzie miała grubość około 1 cala, a 4 kwadratowe klapy będą miały grubość około 1/4 cala.
Umieść 1 szklankę zimnego masła w mikserze stojącym wyposażonym w przystawkę do łopatek i ubijaj na średniej prędkości przez 15 do 20 sekund, aby rozbić masło, ale nadal utrzymuj je dość zimne. (Alternatywnie, Funt zimnego masła z wałkiem do ciasta, aby zmiękczyć go i ukształtować go w 6-calowy kwadrat.) Zeskrobać masło z miski bezpośrednio na 6-calowy kwadrat bryły w środku ciasta, i poklepać go palcami w kwadrat, który obejmuje 6-calowy kwadrat bryły. Masło powinno mieć mniej więcej taką samą konsystencję jak ciasto.
Złóż jedną z klapek i rozciągnij ją nad kwadratem masła, aby całkowicie ją pokryć. (Ciasto jest dość rozciągliwe, więc można je rozciągnąć, aby całkowicie pokryć masło.) Złożyć i rozciągnąć drugą klapę nad pierwszą klapą, a następnie powtórzyć z trzecią, a następnie czwartą klapą. Przeciągnij klapki, aby utrzymać je w kwadracie, który pokrywa masło. Teraz będziesz miał plac masła, który jest całkowicie zamknięty w cieście powyżej i poniżej. Używając dłoni obu rąk, mocno naciśnij ten pakiet ciasta, aby utworzyć około 8-calowy kwadrat.
Gdy opakowanie ciasta jest stosunkowo płaskie, przełącz się na wałek do ciasta i kontynuuj spłaszczanie ciasta, naciskając kołek w górę iw dół na opakowaniu.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt około 16 na 10 cali. Podczas pracy, mąki ciasta i powierzchni roboczej w razie potrzeby, aby zapobiec wałek z przyklejania się do ciasta.
Ustaw prostokąt tak, aby długi bok był zwrócony do ciebie. Używając skrobaka lub noża, podziel prostokąt na pół w pionie, aby utworzyć dwa prostokąty o wymiarach 10 na 8 cali.
Z ciasta zetrzyj luźną mąkę. Podnieś prawą stronę ciasta i złóż je, aby prawa krawędź spotkała się z linią punktowaną na środku. Następnie podnieś lewą stronę ciasta i złóż je, tak aby lewa krawędź również spotkała się z linią punktowaną w środku i spotkała się z prawą krawędzią. Kwadratowe off fałdy jak najwięcej tak krawędzie spełniają starannie, a następnie złożyć prawą połowę ciasta na górze lewej połowy. To się nazywa fałd książki. Twoje ciasto będzie teraz 4 cale szerokości, 10 cali od góry do dołu, i około 2 cale grubości. Obróć stos ciasta zgodnie z ruchem wskazówek zegara o 90 stopni; będzie teraz miał 10 cali szerokości i 4 cale od góry do dołu. Proces składania i obracania nazywa się "obracaniem ciasta.”
Teraz rozwałkuj ciasto na prostokąt o szerokości 18 cali i 8 cali od góry do dołu. Ciasto może być trochę lepkie, więc ponownie upewnij się, że ciasto i powierzchnia robocza są mączne, aby zapobiec przywieraniu kołka. Za pomocą skrobaka ławki lub noża, tym razem lekko przebić prostokąt pionowo na trzecie. Każda trzecia będzie miała 6 cali szerokości i 8 cali od góry do dołu.
Z ciasta zetrzyj luźną mąkę. Weź prawą trzecią część ciasta i odwróć ją na środkową trzecią. Następnie weź lewą trzecią część ciasta i odwróć tę trzecią na środku i prawej trzeciej. (To jest jak składanie listu biznesowego.) Twoje ciasto powinno mieć teraz około 6 cali szerokości, 8 cali od góry do dołu i około 2 cali grubości. Obróć stos ciasta zgodnie z ruchem wskazówek zegara o 90 stopni; będzie teraz miał szerokość 8 cali i 6 cali od góry do dołu.
Umieścić ciasto na blasze do pieczenia i przykryć go całkowicie folią, wsuwając plastik pod ciasto tak, jakbyś wkładał go do łóżka. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 1/2 godziny i nie więcej niż 3 godziny.
Wyjmij ciasto z lodówki i umieść je na dobrze posmarowanej mąką powierzchni roboczej, z długim bokiem prostokąta skierowanym do ciebie. Tym razem rozwałkuj ciasto na prostokąt o szerokości około 18 cali i 12 cali od góry do dołu. Jeśli ciasto jest odporne na toczenie, pozostaw je na 15 minut i zrelaksuj się. Jeszcze raz zdobądź go pionowo na trzecie, a następnie daj mu kolejną fałdę liter (złóż prawą trzecią na środkową trzecią i złóż lewą trzecią na górze). Powrót ciasto do blachy do pieczenia i ponownie przykryć go całkowicie folią. Tym razem pozostaw go w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub do 16 godzin.
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.
Wyjmij ciasto z lodówki i umieść je ponownie na dobrze posmarowanej mąką powierzchni roboczej, z długim bokiem prostokąta skierowanym do ciebie.
Rozwałkuj go w długi, wąski prostokąt o szerokości około 30 cali i szerokości od 6 do 7 cali od góry do dołu.
Zaczynając od lewego dolnego rogu prostokąta, zaznaczaj wzdłuż dolnej krawędzi prostokąta co 5 cali, aż dotrzesz do prawego dolnego rogu. Następnie, zaczynając od lewego górnego rogu prostokąta, zaznacz wzdłuż górnej krawędzi dokładnie w połowie między nacięciami na dolnej krawędzi. Twój pierwszy wycięcie będzie 2 1/2 cala od lewego rogu, a następnie kontynuować wycięcie co 5 cali. Użyj noża szefa kuchni, aby wyciąć prostokąt ciasta na Trójkąty, przecinając przekątną od wycięcia do wycięcia. Skończysz z 10 trójkątami i kilkoma krawędziami złomu.
Zaczynając od krawędzi, Wytnij 1-calową pionową szczelinę na środku podstawy każdego trójkąta. Obróć wszystkie trójkąty tak, aby podstawa była na górze, najdalej od ciebie, a punkt był skierowany w Twoją stronę. Podnieś trójkąt i przytrzymaj go za podstawę jedną ręką, delikatnie rozciągnij go i przesuń wzdłuż drugiej ręki, aby wydłużyć go do 10 do 12 cali długości.
Umieść wydłużony trójkąt na powierzchni roboczej. Wentylator otworzyć podstawę na 1-calowe szczeliny W y, a następnie rozwałkować ciasto w dół do punktu.
Umieść zwinięty Trójkąt, punkt stronie w dół, na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia, więc punkt dotyka pergaminu. Powtórz z pozostałymi trójkątami ciasta, rozstaw wypieki 2 do 3 cali od siebie na blasze do pieczenia.
Rogaliki lekko przykryć folią i pozostawić w ciepłym miejscu na 2 do 2 1/2 godziny, lub do momentu, gdy będą nieco puszyste i przewiewne.
W małej misce ubić jajko do wymieszania. Rogaliki delikatnie posmarować jajkiem.
Jeśli pieczesz rogaliki tego samego dnia, przykryj je ponownie folią i pozwól im zakończyć sprawdzanie przez kolejne 1 godzinę do 1 godziny i 30 minut. Będą jeszcze bardziej Pufy i jiggly, gdy ich szturchnąć.
Umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej piekarnik do 204°.
Gdy rogaliki się skończą, posmaruj je ponownie roztrzepanym jajkiem.
Piec w temperaturze 204° przez pierwsze 5 minut, a następnie wyłączyć piekarnik do350 i piec przez kolejne 25 do 35 minut (przez całkowity czas pieczenia 30 do 40 minut), lub aż będą złote na brązowo.
Ostudzić na patelni na stojaku z drutu przez 30 do 40 minut.
Jeśli wypiekasz rogaliki następnego dnia, po pierwszym 2-do 2 ½ - godzinnym proofie, posmaruj je lekko ubitym jajkiem zgodnie z zaleceniami, zawiń w folię i włóż do lodówki. Następnego ranka wyjmij je z lodówki i pozostaw w temperaturze pokojowej przez 30 do 40 minut. Następnie rozgrzej piekarnik, umyj je ponownie z ubitym jajkiem i piecz zgodnie z zaleceniami.
Rogaliki najlepiej smakują w dniu ich upieczenia. Można je przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej przez noc, a następnie odświeżać w piekarniku o temperaturze 149° przez 5 do 8 minut przed podaniem.