Roesti z szalotką i pancettą
Roesti z szalotki i Pancetta może być tylko przystawka szukasz. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 456 kalorii. Przepis ten zachwycił 265 osób. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, pancetta, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Groszek Z Pancettanem I Szalotką, Frittata Z Szalotką I Pancettą, oraz Groszek z szalotką i pancettą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ciepła 1 łyżeczka oleju roślinnego w patelni 10-calowy non stick na średnim ogniu, aż się połyskuje.
Dodać posiekaną pancettę i gotować, mieszając, aż pancetta będzie chrupiąca, o 5 protokół.
Dodać posiekaną szalotkę i gotować, często mieszając, aż będzie miękka i półprzezroczysta, o 5 protokół.
Przenieść szalotki i pancetta do dużej miski za pomocą łyżki szczelinowej.
Przenieść tłuszcz do filiżanki.
Dodać tyle oleju, aby dodać do około 4 łyżki całkowitego losu. Odstaw patelnię na bok.
Korzystając z największych otworów na tarce pudełkowej, rusz ziemniaki pojedynczo.
Umieść startego ziemniaka na środku czystego ręcznika do herbaty i przekręć ręcznik do herbaty, aby spuścić płyn nad zlewem.
Przełożyć do miski z pancettą i szalotką. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj 1 1/2 łyżeczki zebranych liści tymianku i wrzucić do połączenia.
Podgrzać 1 łyżkę tłuszczu na średnim ogniu, a gdy mieni się dodać 1/2 mieszanki ziemniaków na patelni. Używając gumowej szpatułki, wciśnij dno patelni i gotuj, aż krawędzie zaczną wyglądać na brązowe, około 6 minut. Ostrożnie wsuń roesti na talerz, a następnie umieść na nim kolejną płytkę. Odwróć talerze, a następnie przesuń roesti z powrotem na patelnię i nadal gotować, aż całkowicie chrupiące, o 7 minut dłużej.
Przełożyć na duży talerz i ogrzać w piekarniku o temperaturze 93°. Powtórzyć z pozostałym tłuszczem i ziemniakami.
Roesti posypać tymiankiem i podawać ze śmietaną.