Rodzynkowe wypieki Brioche (Pains aux Raisins)
Rodzynkowe wypieki Brioche (Pains aux Raisins) wymagają ok. 25 godzin od początku do końca. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 323 kalorie, 8G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 11. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka cukru, mleka, żółtek jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Rodzynkowe wypieki Brioche (Pains aux Raisins), Pains Aux Raisins, oraz Brioche Z Rodzynkami Z Cynamonem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić ciasto brioche dzień przed zrobieniem ciasta i schłodzić.
Tuż przed zrobieniem kremu z ciasta rodzynki moczyć we wrzącej gorącej wodzie, aż zmiękną, około 10 minut.
Spuścić, wyciskając nadmiar cieczy i schłodzić do temperatury pokojowej.
Doprowadzić mleko na wolnym ogniu w 1 1/2-quart ciężki rondel.
W misce ubijamy żółtka, cukier i skrobię kukurydzianą i stopniowo ubijamy w gorącym mleku. Odstawić mieszaninę na patelnię i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając drewnianą łyżką, aż mieszanina zacznie się gotować. Dusić, mieszając, aż zgęstnieje i gładkie, o 3 protokół.
Przełożyć do czystej miski i wymieszać wanilią i masłem. Przykryć powierzchnię folią i schłodzić do temperatury pokojowej.
Rozwałkować ciasto brioche na powierzchni dobrze mąki do 18-na 11-calowy prostokąt z krótkim boku w kierunku Ciebie.
Rozprowadź krem równomiernie na cieście, pozostawiając 1/2-calową krawędź na górnej krawędzi.
Rodzynki posypać równomiernie śmietaną.
Zwinąć ciasto, zaczynając od dołu, aby dziennik 11 cali długości i około 3 1/2 cala średnicy. Zwilż górną krawędź wodą i naciśnij, aby zamknąć.
Przełożyć na deskę do krojenia lub blachę do pieczenia i przykryć luźno folią.
Schłodzić do jędrności, około 1 godziny.
Pokrój schłodzony dziennik na 11 (1-cal-gruby) rund i ułóż około 2 cale od siebie na 2 masłem blachy do pieczenia.
Niech ciastka rosną w ciepłym miejscu, odkrytym, 1 godzinę. (Będą one nieznacznie zwiększyć rozmiar i czuć się bardzo czułe w dotyku.)
Podczas gdy ciasta rosną, Rozgrzej piekarnik do 218°.
Piec w partiach w środku piekarnika, aż blaty są złotobrązowe, 12 do 15 minut.
Przenieś wypieki do stojaka.
Dusić przetwory i wodę, mieszając, 1 minuta.
Wlać przez sito do miski, naciskając na ciała stałe.
Pędzel glazury na wypieki.
* Nieobcięty dziennik można schłodzić przez noc w razie potrzeby.* Pains aux rodzynki można zamrozić 1 miesiąc, rozmrozić i podgrzać w piekarniku 177°. Jednak wypieki naprawdę są najlepsze, gdy są spożywane w dniu, w którym są wykonane.