Rodzina Ryb
Rodzina Ryb to pescatarian danie główne. Ten przepis służy 2. Na 5,34 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 57g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 478 kalorii. 8 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać Ritz cracker, tilapia, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest świetne. Spróbuj Klasyczne Rodzinne Ciasta Rybne, Posiłki rodzinne: Łatwe ciasto rybne, oraz Posiłki rodzinne: łatwe ciasta rybne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozmrozić i umyć filety tilapia, jeśli są zamrożone. Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Połącz okruchy, parmezan, włoskie przyprawy i czosnek w proszku na talerzu, dobrze mieszając.Na inny talerz wlać 1 łyżkę soku z cytryny.Praca 1 na raz, umieścić filet na talerzu w soku z cytryny, posypać żądaną ilość soli koszernej (należy uważać, ile soli jest w parmezanie, okruchy i inne przyprawy), czarny pieprz i czosnek w proszku. Filet obrócić w soku z cytryny i posypać przyprawą z drugiej strony.Filet pogłębić w mieszaninie parmezanu poklepując go po całej powłoce.
Umieść w naoliwionym naczyniu do pieczenia, powtórz z pozostałymi filetami.
Filety posypać odrobiną soku z cytryny i skropić lub spryskać je lekko oliwą z oliwek.
Piec w temperaturze 218° przez około 20 minut lub do momentu, gdy łatwo płatki widelcem i krawędzie są brązowieje (można posypać trochę więcej parmezanu na wierzchu w razie potrzeby). Można je również piec szybciej w450.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.