Rockowa fasolka po bretońsku
Rockin' Baked Beans może być właśnie przepisem bezglutenowym i bezmlecznym, którego szukałeś. Ta przystawka ma 547 kalorii, 22 g białka i 29 g tłuszczu na porcję. Za 1,42 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób. 9 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jeśli masz pod ręką pieprz, kiełbasę, sól koszerną i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Najlepsza fasolka po bretońsku do grillowania i 5 fasolek po bretońsku do pokochania, Najlepsza fasolka po bretońsku do grillowania i 5 fasolek po bretońsku do pokochania oraz Rockin' Guacamole są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Naczynie żaroodporne nasmaruj oliwą z oliwek i postaw na średnim ogniu.
Dodać cebulę, paprykę i pokruszone płatki czerwonej papryki. Dopraw solą do smaku i gotuj, aż cebula i papryka będą miękkie i aromatyczne, około 8 do 10 minut.
Dodaj czosnek i smaż przez kolejne 2 do 3 minut.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Dodać kiełbasę i za pomocą łyżki pomóc ją rozdzielić. Gdy kiełbasa się zrumieni, dodaj koncentrat pomidorowy i kminek i smaż przez 4 do 5 minut. Wymieszaj Dijon, ocet jabłkowy i melasę, następnie dodaj fasolę i 1 1/2 szklanki wody. Spróbuj i dopraw solą, jeśli potrzeba. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż fasola będzie ładna, gęsta i naprawdę dobrze smakuje, około 15 do 20 minut. Po 20 minutach dodać pozostałą szklankę wody.
Na fasolę połóż plasterki bekonu.
Piec, aż fasola będzie ładna i gęsta, a boczek chrupiący, około 25 do 30 minut.
Wyjmij z piekarnika i podawaj.