River Cottage ' s Seared Squid
River Cottage ' s Seared Squid może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 33 kalorie, 0g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 45 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz ząbek czosnku, oliwę z oliwek, do 5 małych i średnich kalmarów i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to River Cottage ' s Gravad Max (makrela Gravlax), River Cottage ' s Grillowany pstrąg z koprem włoskim, oraz River Cottage pieczona Cała gładzica z pomidorami koktajlowymi.
Instrukcje
Wyczyść kałamarnicę. Odstawić przycięte macki. Teraz rozetnij woreczki z kałamarnicą, "motyl", i zdobądź je w krzyżowy wzór, upewniając się, że nie przeciąłeś prosto przez ciało.
Pokrój każde ciało kałamarnicy z masłem na 2 lub 3 mniejsze kawałki.
Połączyć kawałki kałamarnicy, wraz z mackami, w misce z czosnkiem, oliwa z oliwek, papryka lub sumak, i sól i pieprz, rzucając je razem z rąk i upewniając się, że wiele aromatów uwięzione w Diamentowych cięć.
Rozgrzać grill, patelnię żeliwną lub patelnię z grubym dnem, aż będzie naprawdę gorąco. (Jeśli obawiasz się, że pręty na ruszcie są zbyt szeroko ustawione na macki, umieść siatkowy ekran na kratce.)
Połóż na nim kawałki kałamarnicy, diament do góry i macki, gdy spadają.
Niech gotować przez zaledwie 1 minutę, a następnie odwrócić je na całym. Gotuj jeszcze minutę. Kawałki kałamarnicy z masłem będą chciały się zwijać, więc odwróć je jeszcze raz, aby zachęcić je do tego i pozwól, aby zwinięte kawałki uzyskały ostatnią minutę gotowania. Całkowity czas gotowania: maks.4 minuty
Podawać natychmiast, z kilkoma szczyptami papryki lub sumaku. Z boku: kilka ubranych, pieprznych liści sałaty, takich jak rukola, musztarda i jarmuż. A jeśli chcesz zrobić z tego danie główne, frytki.